DİYARBAKIR ŞUBE BAŞKANIMIZ EDİP BİNBİR’İN SÜRGÜNÜ GERİ ALINSIN!

302


150px; width: 200px; margin-: 3px; margin-: 3px;
Diyarbakır Adliyesinde çalışmakta olan Şube Başkanımız Edip BİNBİR Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma gerekçe gösterilerek Kütahya İli Şaphane İlçesi Adliyesine sürgün edilmiştir.
Sürgün işleminin iptali için Adalet Bakanlığı ile Sendikamızın yaptığı görüşmelerde olumsuz sonuçlanmış ve bugün Şube Başkanımız Edip BİNBİR’e atama onayı tebliğ edilmiştir.
Bugün saat 12 de Diyarbakır Adliyesi önünde Genel Merkezimiz tarafından bir basın açıklaması yapılarak haksız ve hukuksuz sürgünün iptali istenilmiştir.
Genel Başkanımız Osman BİÇER, Genel Sekreterimiz İlknur BİLGEN ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Abidin SIRMA’nın hazır bulunduğu basın açıklamasına KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Baki ÇINAR, Diyarbakır Baro Başkanı Emin AKTAR ile KESK Diyarbakır Şubeler Platformu yönetici ve üyeleri de katılmışlardır. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde ‘goster’ [kck]img class=’avatar’ name=’haber’

150px; width: 200px; margin-: 3px; margin-: 3px; float: ;”>
] basın açıklamasını Genel Başkanımız yapmış, ardından KESK MYK Üyesi Baki ÇINAR ve Diyarbakır Baro Başkanı Emin AKTAR da birer konuşma yaparak baskı, sürgün ve cezaların Demokratik taleplerimizi haykırmamıza engel olamayacağı ifade edilmiştir.
Şube Başkanımız Edip BİNBİR ise “Sendikal mücadelede ilk kez sürgün edilmediğini, sürgünlerden hep geri döndüğünü bu türden baskılarla mücadeleden vazgeçmeyeceğini” söylemiştir.
KESK adına konuşan Baki ÇINAR; ” Bugün Hrant DİNK’in katledilmesinin yıldönümü. Bu ülkede barış ve kardeşlik isteyenlere karşı gerçek suçlular yok sayılmıştır. Faşizme inat kardeşliği savunmaya devam edeceğiz.” Diyerek Hrant DİNK’i katledilişinin yıldönümünde birkez daha hatırlatmıştır.
Diyarbakır Baro Başkanı Emin AKTAR ise; “Bu türden hukuksuzluklara karşı demokrasi güçlerinin yanında olacaklarını” ifade etmiştir.
KESK üye ve yöneticilerine yönelik her türlü sürgün, ceza, baskı, gözaltı ve tutuklamalar karşısında mücadele etmeye devam edeceğimizin ifade edildiği eylem, Adalet Bakanlığı’nın sürgünü iptal etmesi talebiyle sonlandırılmıştır.
Basın açıklaması metni için tıklayınız..