HUKUKSAL KAZANIMIMIZ’

406

Bir hukuksuzluğu daha durdurduk. . .


Antalya Şube eski Yönetim Kurulu üyelerimizden TÜİK çalışanı Güven Türkay hakkında yürüttüğümüz hukuk mücadelemizi kazandık…
Arkadaşımız, TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğünde 657 sayılı Yasanın 4/C maddesi hükümlerine göre geçici personel statüsünde görev yapmakta iken, 10 Ekim Ankara Katliamı sonrası sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek sözleşmesi feshedilmişti.
Ancak TÜİK sözleşmeyi yenilemedikleri gerekçesiyle arkadaşımızı göreve başlatmamış ve bu uygulamaya da Sendikamızca dava açılmıştı.
TİP Sözleşmenin idare tarafından feshi konusunda hukuka aykırı davranılmış olması nedeniyle Antalya 4. İdare Mahkemesinin 2016/572 E. sayılı dosyasında açmış olduğumuz dava da işlemin iptaline karar verilmiştir.

Mahkeme kararının uygulanması için idareye yaptığımız başvuru üzerine mahkeme kararının uygulanması hususunda hukuki ve fiili imkansızlık olduğu ileri sürülmüş ve mahkeme kararının gereği yapılmamıştır.

Sözleşme feshi işleminin iptali yönünden verilen Antalya 4. İdare Mahkemesinin 27. 04. 2017 tarih ve 2016/572 E. , 2017/594 K. sayılı kararının uygulanarak işe başlatılma talebimizin reddedilmesine ilişkin işlemin iptali ve bu işlem nedeniyle Güven Türkay’ın mahrum kaldığı özlük ve mali hakların işlemin tesis edildiği tarihten itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödenmesi talebiyle tekrar dava açılmıştır.
& 8203;Konya Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesince verilen kararda uygulamanın hukuksuz olduğu belirtilmiştir.
Yargı Kararı İçin

TIKLAYINIZ…