HUKUKİ KAZANIM: SENDİKAL FAALİYETLERİMİZ ENGELLENMEZ!

271

AçSH İl Müdürlüğü çalışanı üç SES üyesinin sürgün kararlarının geri alınması talebiyle Batman Şubeler Platformu tarafından 29 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilmek istenen ve aralarında Genel Sekreterimiz Aziz özkan, Konfederasyonumuz Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir, SES MYK üyesi Selma Atabey, EĞİTİM SEN Genel Sekreteri Velat Kaya, SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan, Şube Sekreteri Erdal Doğan, Denetleme Kurulu üyesi Salih Bayat ve üye Yunus İzmir, kolluk görevlileri tarafından darp edilerek gözaltına alınmışlardır.
19 Ocak 2021 tarihinde yapılan 2. duruşmada Anayasal hakları çerçevesinde düşünce ve ifade yayma hürriyeti kapsamında basın açıklaması yapmak isteyen ancak hukuksuz bir şekilde engellenen arkadaşlarımızın tümü hakkında BERAAT kararı verilmiştir.
Bir sendikanın, konfederasyonun temel görevi üyeleri başta olmak üzere tüm kamu emekçilerinin haklarını korumak ve geliştirmektir.
Bu görev sendika-konfederasyon olmanın temel gereğidir. Dolayısıyla sendikal hak ve özgürlük mücadelesi veren KESK’in ve bağlı sendikalarının sürgün/gözaltı/tutuklama gibi ilkel, çağ dışı cezalandırma yöntemlerine, baskılara sessiz kalması elbette ki beklenemez.
Bir kez daha altını çiziyoruz: Sendikal faaliyetlerimizi hedef alan her türlü baskıya karşı mücadelemiz sürecek.