KAPİTALİZME VE FAŞİZME KARŞI BİRLEŞİK MÜCADELEYE!’ ŞİARIYLA 9. OLAĞAN MERKEZ GENEL KURULUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK. . .

252

9. Olağan Merkez Genel Kurulumuzu 24-25 Ekim tarihlerinde The Green Park Otel’de gerçekleştirdik.
Genel Sekreterimiz Aziz özkan’ın açılış konuşması ve emek ve demokrasi mücadelesinde kaybettiğimiz arkadaşlarımız için saygı duruşuyla başlayan kongremizde divan kuruluna Yılmaz Yıldırımcı, Habibe Aydın, İnan Ercan ve Turgut Bilir seçildi.
KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, KESK MYK üyeleri Elif Çuhadar, İlhan Yiğit, Gülistan Atasoy ve Yusuf Şenol, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Welat Kaya, Eğitim-Sen MYK üyeleri Ahmet Karagöz ve özgür Bozdoğan, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tüm Bel-Sen MYK üyeleri Satı Burunucu, Ahmet Cüce, Semra Kıratlı ve Adem Yavuz Kaya, Haber-Sen MYK üyesi Yaşar Polat, SES MYK üyeleri Selma Atabey, Sıddık Akın ve Ali önal’ın konuk olarak
katıldığı kongremizde Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkanımız Serpil Akpınar konuşma gerçekleştirdi.
Genel Başkanımız; Dünyada ve Türkiye’deki siyasi ve sendikal mücadeleye ilişkin değerlendirmeler yaptıktan sonra, işkolumuzda yaşanan sorunlar ve bunlara ilişkin mücadele programlarımız hakkında bilgi verdi. Genel Başkanımız “Emek, barış, demokrasi ve özgürlük için inançla yürüttüğümüz mücadelemizin bugün kapitalizmin yok edilmesi hedefine bağlanmadan kazanım sağlamasının gerçekliği bulunmuyor. Bu temelde, emek, barış ve demokrasi mitinginde 103 yoldaşımızı yitirdiğimiz 10 Ekim katliamının 5. yılında gerçekleştirdiğimiz 9. Olağan Genel Kurulumuzun emek alanından doğru, kurucu ilkelerimiz ışığında düşlerimizin ve sözlerimizin gerçekleştirilmesini, gelecek nesillere bırakmama kararlılığıyla, emek, demokrasi, barış ve özgürlük yolunda kapitalizme ve faşizme karşı birleşik fiili, meşru mücadele hattımızı örecek iradeyi ortaya çıkaracağına olan inancımızla kurulumuzu selamlıyorum” dedi.
Genel Başkanımızın ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise, genel olarak Türkiye’deki kamu emekçileri hareketinin bulunduğu duruma değinerek, güvencesizliğe, ihraçlara, işsizliğe ve yoksulluğa karşı birlikte mücadelenin önemine vurgu yaparak, kamu emekçilerinin mücadeleyle, kararlı ve onurlu duruşuyla bu olumsuzlukları yeneceği inancıyla kurulumuza başarılar diledi.
Ardından Merkez Denetleme Kurulu Başkanımız Ahmet Açar denetleme kurulu raporunu, Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Maile Arıç disiplin kurulu raporunu, Genel Sekreterimiz Aziz özkan Merkez Yönetim Kurulu çalışma raporunu ve Genel Mali Sekreterimiz Sedat Suna ise mali raporu okudu.
Kongremizin birinci günü delegelerimizin konuşmaları, Tüzük değişikliği ve karar önergelerinin oylanmasıyla tamamlandı.
Kongremizin ikinci gününde ise Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, KESK Genel Meclisi ve KESK üst Kurul Delegelerinin belirlendiği seçim gerçekleşti.
Yapılan seçimlerde Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerine Adil Bahadır Berdicioğlu, Aziz özkan, Serpil Akpınar, Banu Aykaç, İsmet Temel, özer Avanaş ve Hasan Şahin seçildi.