ANKARA ŞUBELERİMİZ: BÜTÜN ÜYELERİMİZ GÖREVLERİNE DÖNENE KADAR MÜCADELE İÇERİSİNDE OLACAĞIZ!

295

Ankara Şubelerimiz, 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan 677 sayılı KHK’nın 3. yılında; başta sendikamız üyeleri olmak üzere tüm ihraç edilen emekçilerin uğradığı hukuksuzluğun halen devam ettiğini kamuoyuna duyurmak ve görevlerine iadesini talep etmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
22 Kasım 2019 Cuma günü Şubemizde düzenlenen basın toplantısında açıklama Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız İsmet Meydan tarafından yapıldı.
Şube Başkanımız yaptığı açıklamada;
“Tarihin bizleri haklı çıkardığını bir kez daha görüyoruz. OHAL’i bahane ederek insanlara haksız biçimde olmadık kötülükleri yapan yöneticilerin yaptıklarının yanına kar kalmaması ve hesap verebilmelerinin önünde hiç bir hukuki engel bulunmadığı yargısal olarak en üst düzeyde de teyit edilmiş oldu. Bu hukuksuzluğun sorumluluğundan kaçamayacaklarını, bir gün mutlaka hesap vereceklerini hep söyledik.
Yargı reformunun tartışıldığı bu dönemde, yargı paketinde yapılacak bir düzenleme ile OHAL/KHK hukuksuzluğunun sonlandırılması gerekmektedir.
Tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler şiarıyla, bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar, yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele kararlılığı içerisinde olacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.