BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİMİZ: KHK İHRAÇLARININ YILDÖNÜMÜNDE YOKSULLUĞA, İŞSİZLİĞE, GÜVENCESİZLİĞE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM. . .

289

Bilindiği üzere 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan 677 sayılı KHK ile, başta Genel Başkanımız olmak üzere birçok yönetici ve üyemiz haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmişlerdir.
Batman Temsilciliğimiz, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan ihraçlara ilişkin Dörtyol’da basın açıklaması gerçekleştirdi.
Genel Sekreterimiz Aziz özkan ve Genel Kadın Sekreterimiz Banu Aykaç’ın da katıldığı basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve İnsan Hakları Derneği temsilcileri destek verdi.
Batman İl Temsilcimiz Zekeriya özdil tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte demokrasinin ortadan kaldırıldığına dikkat çekilerek, 24 Haziran seçimlerinden sonra yapılan düzenlemelerle OHAL’in kalıcı hale getirildiğine vurgu yapılmış, OHAL Komisyonunun lağvedilerek, OHAL sonucu yaşanan mağduriyetleri giderecek evrensel hukuka uygun düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiği belirtilmiştir.
Açıklamada konuşma yapan Genel Sekreterimiz Aziz özkan, 22 Kasım 2016’da KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, ‘Yıldönümü vesilesi ile ihraç edilen emekçiler işine dönene kadar mücadelemiz devam edecek. Darbe girişiminden sonra patlak veren krizin yükünü emekçilere çıkarmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Buna karşı 16 Aralık’ta Diyarbakır’da meydanlarda olacağımızı duyuyoruz’ ifadelerini kullanmıştır.
Açıklamanın ardından KESK’in “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele”
şiarıyla Diyarbakır’da düzenleyeceği bölge mitingine katılım çağrısı yapıldı.