ŞUBE YÖNETİM KURULU ÜYEMİZİN HAKSIZ YERE SÜRGÜN EDİLMESİ, SAMSUN ŞUBEMİZ TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ. . .

266

Samsun Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda şoför olarak çalışan Samsun Şube Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş’ın, cezaevi müdürü hakkında basında yer alan bir haberi sosyal medya ortamında paylaştığı gerekçesiyle, hakkında soruşturma açılmış ve sürgün edilmiştir.
Sürgün kararının atama değil siyasi bir karar olduğunu belirten Samsun Şubemiz, 17 Ocak 2018 çarşamba günü basın toplantısı düzenleyerek atama kararını protesto etmiştir.
Şube Başkanımız İsrafil Şahin tarafından yapılan açıklama aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA



ülkemizde yaşanan OHAL ve KHK karanlığı, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı adaletin elini kolunu bağlayan tutumlar ve siyasi iradenin baskısı, her geçen gün artarak devam etmektedir. Haksızlığa, hukuksuzluğa, mobbinge karşı duran, direnen üyelerimize yönelik baskı ve şiddetin artarak devam ettiği gözlenmektedir. Bu konuda sendikamız yönetimine muhtelif kurumlardan bilgiler gelmektedir. Sendikamız faaliyet alanı içerisinde bulunan kurumlarda çalışan kamu emekçileri baskı altında bulunduklarını, kendilerine zaman zaman mobbing uygulandığını, bu nedenle çalışma ortamlarının bozulduğunu, iş verimlerinin düştüğü konusunda bilgiler paylaşmaktadırlar.
Bunun son örneği, Samsun Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda yaşanmıştır. Kurumda şoför kadrosunda görevli Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş, haksız ve hukuksuz bir karar ile Hakkari’ye görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme bir atama değil, bir sürgündür. Samsun’da görev yapan bir şoförün, Türkiye’nin diğer ucunda yer alan bir ile görevlendirmenin altında yatan gerekçeyi anlamak mümkün değildir. Bu nedenle bu atama atama değil, siyasi sürgündür.
Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş, devletin kendisine vereceği ve görev tanımı içerisinde yer alan her türlü hizmeti yapmaya her zaman hazırdır. Ancak, bu karar, haksız bir karardır. Yaşanan siyasi bir sürgündür. Bu karar, kurumlarda haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı duran, kamu görevlilerini sindirerek kamu kurumlarını ‘istedikleri gibi’ yönetenlere karşı korkmadan, yılmadan mücadele eden herkese karşı verilmeye çalışılan bir gözdağıdır.
Yönetim Kurulu üyemiz Ali Nail Düztaş,ın cezaevi müdürü hakkında basında yer alan bir haberi sosyal medya ortamında paylaşması bahane edilerek, hakkında soruşturma açılmıştır. Açılan soruşturmaların sonucu beklenmeden kurum müdürünün telkinleri ve siyasi bağlantıları da kullanılarak, üyemiz peşinen suçlu ilan edilmiş ve hakkında sürgün kararı verilmiştir. Bu karar hukuka, kamu vicdanına aykırıdır. Bu karar, kurumlarındaki haksız uygulamalara karşı mücadele eden tüm çalışanlara karşı alınmış bir karardır.
Kurumlarda yöneticilerin haksız ve keyfi uygulamalarına tepki gösteren, görevini yapmaya çalışan kamu görevlilerini ‘FETö’cü olmakla’ itham edecek kadar kendisinde cesaret bulan, cezaevi gibi hassas bir kurumu adeta ‘çiftlik’ mantığı ile yönetmeye çalışan kurum müdürünün, haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı duran üyemize yönelik uygulanan mobbinge sessiz kalmayacağız. Konuyla ilgili, haklı mücadelemizi sürdürecek ve alınan sürgün kararına karşı hukuki mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz.
Büro Emekçileri Sendikası olarak, konuyla ilgili görüşme yapmak istediğimiz, sorunu dile getirmek ve uygulanan haksız tutumu anlatmak için randevu taleplerimiz, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iş yoğunluğu nedeni ile bu güne kadar kabul görmemiştir. Alınan karar ile ilgili artık sözü; her zaman, içerisinde ‘haktan-hukuktan-insanlıktan’ yana unsurların olduğuna inancımızın tam olduğu hukuk insanları söyleyecektir.
Bu siyasi sürgünün durdurulması ile ilgili çalışmalar, BES Genel Merkezi’ne iletilmiş, Adalet Bakanlığı nezdinde çalışmaları sürmektedir.
Büro Emekçileri Sendikası olarak, sadece üyelerimizin değil, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe uğrayan her kesimden insanın sesi olmaya, mücadele etmeye, OHAL ve KHK karanlığından ülkemizi kurtarmaya devam edeceğiz.
İsrafil ŞAHİNŞube Başkanı