SURUÇ KATLİAMINDA YİTİRDİKLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ!

250


20 Temmuz 2015’te yaşanan ve yüzlerce canımızı aramızdan alan bombalı saldırı ve katliamların başlangıcı olarak kabul edilen Suruç katliamının üzerinden üç yıl geçti. Üç yıl önce Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a gelen ve çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada yaşanan saldırıda 33 genç vahşice katledilmişti.
O yıllarda IŞİD’in tehdidi ve saldırılarından en çok etkilenen Suriyeli çocuklara umut olmak için onlara oyuncaklar götüren, büyük bölümü çeşitli üniversitelerde öğrenci olan
gençlerimizi katledenler ve katliamın sorumluları ortaya çıkarılmadı.
Bugüne kadar başta Suruç katliamı olmak üzere, Suruç’tan sonra yaşanan katliamların arkasındaki güçleri ve gerçek sorumluları ortaya çıkarmak için verilen tüm araştırma önergelerinin AKP tarafından reddedilmesi, katilleri cesaretlendirmiş ve sonrasında üyelerimizin de içerisinde olduğu başta 10 Ekim katliamı olmak üzere, yeni katliamların yaşanmasına neden olmuştur. Suruç katliamı üzerinden üç yıl geçmiş olmasına rağmen katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması için bir arpa boyu yol alınamadı.
Suruç’ta yaşanan saldırının failleri ve onları büyüten, destekleyen ve bugünlere getiren zihniyet, herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Suruç’ta hayatını kaybedenlerin katilleri, tıpkı 10 Ekim Ankara katliamında olduğu gibi, sadece bombayı patlatanlar değil, o bombanın hiçbir engelle karşılaşmadan oraya girmesine seyirci kalanlar, katillerin ve saldırıda sorumluluğu olan kamu görevlileri sorumlularının hesap vermesini engelleyenlerdir.
Suruç katliamını gerçekleştirenlerin üzerine gidilmemesi nedeniyle gerçekleşen ve 103 canımızın hayatını kaybetmesine neden olan 10 Ekim Ankara katliamının karar duruşmaları 31 Temmuz, 1-2 Ağustos tarihlerinde Sincan’da yapılacaktır.
Davanın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
KESK olarak Suruç’ta gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, aradan ne kadar süre geçerse geçsin, katliamı yapanların ve sorumlularının yargı önünde hesap vermesi ve böylesi katliamların yeniden yaşanmaması için Sincan Adliyesinde olacağız.