OHAL HUKUKSUZLUĞUNA KARŞI DİRENENLERİ, ‘İŞİMİ GERİ İSTİYORUM’ DİYENLERİ HEDEF ALAN SALDIRILARI KINIYORUZ!

246



Siyasal iktidarın elinde tehlikeli bir silaha dönüşen OHAL ile birlikte, en temel hak ve özgürlükler gibi sendikal hak ve özgürlükler de ayaklar altına alınmakta hukuk dışılık ve keyfiyet olağan hale getirilmektedir.
çok yönlü baskı ve tehditlere rağmen aylardır işi, ekmeği ve hakları için direnen, hak, hukuk ve adalet mücadelesi veren emekçilere ve onların mücadele örgütü olan sendikalarımıza yönelik sindirme amaçlı keyfi göz altıların, baskıların ardı arkası kesilmemektedir.
Son olarak bugün sendikamız BES üyeleri Seher Toksoy ve Kenan Akbaba’nın, SES üyesi Leyla Durmaz’ın ve EĞİTİM SEN üyesi Nafiye Kaya’nın evlerine yapılan “operasyonda” kapılar kırılarak içeri girilmiştir.
öte yandan pazartesi günü Yüksel Caddesinde sürmekte olan “işimi geri istiyorum” eylemine yapılan polis saldırısında gözaltına alınan sendikamız Eğitim Sen üyesi Raziye özdemir aradan geçen 4 güne rağmen hala serbest bırakılmamıştır.
Yaşananlar “yeni rejimin” faşizan karakterini tüm çıplaklığıyla göstermektedir. Kendisini eleştirenleri susturmak isteyen, onaylamadığı her düşünceyi suç sayan, kendisine muhalif herkesi “terörist” ilan edenler, ellerinde tuttukları zor gücünü her gün daha pervasızca kullanmaktadır.
Son dönemde tamamen barışçıl hak arama eylemlerini hedef alan gözaltı, tehdit ve şantaj operasyonları ile işini, ekmeğini geri isteyen, OHAL-KHK rejiminin hukuksuzluğuna karşı direnen milyonlara gözdağı verilmek istenmektedir.
Oysa sendikal özgürlükler ve demokrasi mücadelemizi baskı altına almak isteyenler ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar asla başarılı olamayacaklardır.
KESK olarak, keyfi ve hukuksuz operasyonların, baskıların son bulmasını ve dört gündür gözaltında tutulan Eğitim Sen Ankara 4 Nolu şube üyesi Raziye özdemir’in derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.