NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’NIN SAVUNMA HAKKI ENGELLENEMEZ!

251



29 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanarak Sincan Cezaevine götürülen Eğitim Sen üyesi Nuriye Gülmen ve Semih özakça’nın 14 Eylül’de Ankara Adliyesi’nde görülecek duruşmasına 2 gün kala yapılan operasyon sonucu onlarca avukatı gözaltına alınmıştır.
OHAL KHK’siyle ihraç edildikleri işlerine dönmek için yaptıkları açlık grevinin 188’inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih özakçay’a yapılan haksız hukuksuz, adaletsiz uygulamaların yanısıra son olarak bu sabah gerçekleştirilen operasyon ile savunma haklarına da müdahale edilmiş, 12 Eylül’ün karanlık, faşizan anlayışının devam ettiği AKP’nin sivil darbesiyle kendisini bir kez daha göstermiştir.
Konfederasyonumuz üyelerimizin işlerine iade edilmesi başta olmak üzere, savunma hakkının engellenmesinin karşında da her zeminde mücadelesini sürdürecek, yapılan haksız hukuksuz dayatmalara karşı üyelerini savunmaya devam edecektir. Nuriye Gülmen ve Semih özakça’nın yalnız olmadıklarını kamuoyu ile paylaşıyor, haklı ve meşru taleplerine yönelik her türlü baskı ve engellemeleri protesto ediyoruz!
14 Eylül perşembe günü saat 10. 00’da Ankara Adliyesi önünde tüm emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya bekliyoruz!