SOMUT DELİL OLMADAN YAPILAN SORUŞTURMAYA YARGIDAN EMSAL KARAR. . .

285

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 679 sayılı KHK ile ihraç edilen Van Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nde görev yapan üyelerimiz Meftun Atakan, Keziban özmen ve Mehmet Tayyip Güzel için açılan soruşturmada “istihbari bilgiler dışında somut bir delil bulunmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
Bilindiği üzere Van Şube Yönetim Kurulu üyemiz Meftun Atakan ile üyelerimiz Keziban özmen ve Mehmet Tayyip Güzel, 679 sayılı KHK ile kamu görevinden atılmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı, ihraç edilen üyelerimiz hakkında soruşturma başlatmış, dosyadaki evrakların incelemesinin ardından örgüt üyeliği ile irtibatının bulunduğu ve bu nedenle ihraç edildikleri öne sürülmüştü.
Savcılık, incelemelerinin ardından istihbari bilgiler dışında kamu davasını açmayı gerektirir somut bir delilin bulunmadığı tüm dosya kapsamında anlaşılmakta olup, kamu adına ayrı ayrı kovuşturma yapılmasına yer olmadığı kararını vermiştir.
SGK, Van Başsavcılığı’nın bu kararından sonra yaptığı hatayı kabul etmeli, üyelerimiz hakkında OHAL Komisyonu ile irtibata geçerek yaptığı yanlışın düzeltilmesi için gereğini yapmalıdır.
Sendikamız, OHAL’in hukuksuzluğuna boyun eğmeyecek, tek bir üyemiz kalana kadar mücadeleye devam edecektir.
Yargı Kararı İçin