ANKARA 2 NOLU ŞUBE ESKİ BAŞKANIMIZ CEMAL YILDIRIM OTURMA EYLEMİNE BAŞLADI’

408



278px; 120px; 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan 677 sayılı KHK ile işten atılan Ankara 2 No’lu Şube eski Başkanımız Cemal Yıldırım, Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü (Hükümet Cad. No:9 Ulus) önünde 13. 03. 2017 Pazartesi günü oturma eylemine başlamıştır.
Oturma eyleminin ilk günü olması sebebiyle Genel Başkanımız Fikret Aslan ve Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Mevlüt çakmak, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve eski MYK üyemiz Kenan Akbaba arkadaşımıza destek vermiş ve burada Genel Başkanımız tarafından kamuoyuna açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada, yüzbinin üzerinde kamu emekçisinin temel hukuk kuralları ihlal edilerek ihraç edildiği vurgulanarak ihraç edilen kamu emekçilerinin bir an önce işlerine geri iade edilmesi gerektiği ifade edilmiş, eski şube başkanımız Cemal Yıldırım’ın başlattığı oturma eylemi nedeniyle dayanışma içerisinde olunacağı kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Cemal Yıldırım ise yaptığı konuşmada ihraç edilen kamu emekçilerinin toplumdan dışlanarak evlere hapsedilmeye çalışıldığını, bu nedenle birçok kamu emekçisinin hayatını kaybettiğini, direnişten başka yolun olmadığını ifade etmiştir.
Oturma eylemi, her gün 09. 00-12. 00 saatleri arasında devam edecektir.