NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN AHMET SARICAN İLE GÖRÜŞTÜK. . .

288

Genel Başkanımız Fikret ASLAN, Genel Sekreterimiz Davut BALIKçI ve Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın ŞİŞMAN’dan oluşan heyetimizle, 15. 02. 2017 çarşamba günü Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sayın Ahmet SARICAN ile görüşme gerçekleştirilmiştir.
Yapılan görüşmede; heyetimizce, yeni kimlik kartı uygulaması ile birlikte il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde başlatılan fazla çalışma uygulamasında sorunlar olduğu, ayda 50 saat karşılığı ödeme yapılırken 100 saat fazla çalıştırma yaptırılmasının angarya olduğu vurgulanmış, ihraç edilen ve açıkta bulunan üyelerimizin bir an önce görevlerine başlatılması istenmiş, bununla birlikte iş yoğunluğunun ortadan kaldırılması için yeterli personel alımı yapılması gerektiği, hizmet binalarının fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve teknik malzeme yetersizliğinin giderilmesi talep edilmiştir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sayın Ahmet SARICAN; gerek referandum gerekse yeni kimlik kartı uygulaması nedeniyle iş yoğunluğunun ortaya çıktığını, yasal sınırlandırmalar nedeniyle 100 saat fazla çalışma yaptırma ihtiyacı ortaya çıktığını ancak fazla çalışma yapan tüm nüfus emekçilerinin kaldıkları fazla mesai sürelerinin karşılığının mutlaka ödeneceğini belirtmiştir.
İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinde ihraç edilen ve açığa alınan nüfus emekçileriyle ilgili olarak Valiliklerin tasarruflarının bulunduğunu ifade etmiştir.
Personel eksikliğine yönelik ise; il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 1200 yeni personelin alınacağını, binaların fiziki yetersizliklerinin giderilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve bilgisayar, yazıcı gibi araçların sürekli değiştirildiğini belirtmişlerdir.