ULUSLARARASI SENDİKALARDAN KONFEDERASYONUMUZA DAYANIŞMA MESAJI!

242



OHAL KHK’leri ile hukuksuz ihraçlara ilişkin uluslararası destek ve dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor. Türkiye’deki son gelişmelerin de ele alındığı ve en son 7 Şubat KHK’si ile ihraç edilen üyelerimiz için yayınlanan dayanışma mesajlarında
Türkiye’deki adalet, barış ve temel özgürlükler mücadelesinde Konfederasyonumuzun yalnız olmadığı dile getirildi.

İspanya Kamu Hizmetleri çalışanları Federasyonu (FeSP-UGT) adına yarısı öğretmen olmak üzere 4464 kamu sektörü çalışanının ihraç edilmesine ilişkin olarak KESK ve EĞİTİM-SEN’le dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek üzere yazıyoruz.
Türkiye’deki genel durum oldukça endişe verici; yetkililer uluslararası hukuku ve buna ilaveten Türkiye Anayasası’nı görmezden gelerek eylemlerini meşrulaştırıyorlar.
Kamu hizmetleri çalışanlarının işten çıkarılması, yargılamalar,
tutuklamalar ve dini eğitim lehine bir eğilim Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve diğer uluslararası anlaşmalara ihlal oluşturuyor.
FeSP-UGT olarak Türkiye’deki meslektaşlarımızı tüm kararların demokratik kamu incelemesine tabi olmasını sağlamaya yönelik daha şeffaf bir kamu idaresi taleplerinde destekliyoruz.
İspanya’dan Türkiye’deki işçilerle dayanışma gösteriyor; adalet, barış ve temel özgürlükler savunusunu destekliyoruz. Dayanışmayla,Julio LacuerdaFeSP Genel Sekreteri

73px;

59px; CGSP-ACOD (Belçika Sendika Konfederasyonu FGBTnin Kamu Sektörü Sendikası)
her zaman özgür ve demokratik yönelimli sendikaları desteklemiştir ve bunu yapmayı hiçbir zaman bırakmayacaktır. Bu nedenle size bu dayanışma mektubunu yolluyoruz.
Türkiye demokratik haklara, ILO Sözleşmeleri ile şarta bağlanan sendikal haklara ve genel olarak insan haklarına saygı duymak ve bu hakları savunmakla yükümlüdür. Pek çoğunda herhangi bir kanıta dayandırmaksızın, 125. 000 kamu çalışanın işten çıkarılması ve aralarından 40. 000’inin tutuklanması bu ilkelerin açık biçimde ihlalidir.
Sendikanızı, sendikanızın cesur üyelerini ve işten çıkarma ve siyasi zulmün en şiddetli kısmını çekmekte olan pek çok kamu sektörü çalışanı ve ailelerini saygıyla selamlamak isteriz. özgürlük mücadelesi hepimiz için bağlayıcı. Dayanışmayla,Chris Reniers- Başkan YardımcısıMichel Meyer, Başkan