RIFAT AĞABEYİMİZİ KAYBETTİK’

227



256px; Kamu emekçileri mücadelesine Tüm-Der’le, başlayan, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 90’lı yılların başında ortaya çıkan kamu emekçileri hareketinde yer alan, Tüm Yargı Sen’den BES’e sendikal süreçte her daim görev ve sorumluluk almaktan kaçınmayan sevgili ağabeyimiz Rıfat öğuz’u bugün kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.
Cenazesi, 4 Şubat 2017 Cumartesi günü, öğle vaktini müteakip, Bakırköy Ataköy 5. Kısım Camiinden kaldırılacaktır.
Rıfat ağabeyimizin emek, barış ve demokrasi düşlerini yaşatmaya devam edeceğiz.

İstanbul 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyemiz Halim özpınar’ın kaleminden Rıfat Abi;
Onu, kamu emekçileri sendikal hareketinin başladığı 90’lı yıllarda tanıdık. Tüm Yargı çalışanları Sendikası
(TüM YARGI SEN)’ in var edilmesinde İstanbul Şubesinin kurulmasında ve daha sonraları Büro Emekçileri Sendikası (BES)’ in ve İstanbul Şubelerinin kurulmasında özverili çalışmaları ile hep hatırlanacaktır.
Sendikalarımızda uzun yıllar üyelikten başlayıp her kademesinde görev ve sorumluluk üstlenmiş, beyefendi, sevecen, mütevazı kişiliği ile hep örnek insan olmuştur.
Tüm zamanlarda, bizim Rıfat ağabeyimiz olmuştur…
O, bizlere kendi üslubuyla, Aksaray’ da Vezneciler’ de heyecanla yaşadığı gençlik hikâyelerini anlatırdı. İç dünyaları engin bir denizdi. Şarkılar mırıldanırdı. Bir iki tekten sonra okuduğu içli şiirleri adeta yaşardı.
Mizahı severdi. Güzel fıkralar anlatırdı. 40’ından sonra Hukuk Fakültesi’nde öğrenciydi. Hatta kendi şivesini, nüfus cüzdanına dahi yansıtmış, soyadını “öĞUZ” yazdırabilmişti. Sultanahmet Adliyesinde her kademede yanına gitmediği, uğramadığı yargı çalışanı bırakmazdı. Sendika üyesi olmayan sevenleri daha çoktu. 8 Martlarda, o gün izin alır, çok sevdiği arkadaşı Mehmet DOĞAN ile istisnasız tüm yargı çalışanlarına sendikanın hediyelerini tek tek ulaştırırdı. İşyerinde soğuk suyla abdest almaktan şikâyet eden yargı çalışanlarına, sıcak su talebini dahi dile getirebilen birisiydi. Abartı değil, İstanbul’ da yargı çalışanlarının sendika üyeliğinin çokluğu ve mücadelesinde Rıfat öncesi ve sonrası denebilecek bir fark yaratabilmişti. Hatta Sultanahmet Adliyesi’nin taşınmasını dahi bir eğlenceye, yeniliğe dönüştürmesini becermiş, yüzlerce yargı çalışanının katıldığı gece düzenleyebilmişti.
Rıfat abiye emeklilik yaramadı. Erkenden çekip gitti. Güle güle git Rıfat ağabey, seni unutmayacağız.