MEHVEŞ EVİN: KAR TÜM KÖTÜLÜKLERİ ÖRTER Mİ’ (10. 01. 2017)

204

Yoğun kar yağışı İstanbul’da ulaşımı felç etti, sokakta yaşayan türlü canlı için felaket oldu. Ama pek çok İstanbullu için bu bembeyaz örtü, endişeli ve depresif ruh halinin güven verici battaniyesi görevini görüyor.
Geceler, karın teselli veren beyazlığıyla aydınlandı ve en çirkin inşaatları bile örttü. Araç trafiği neredeyse sıfırlanırken sokaktan gelen tek ses, kartopu oynayan çocukların sevinç dolu çığlıkları… Meğer hasret kalmışız güven duygusuna, gamsızlığa.
Uzun zamandır şiddetin, gerginliğin pençesinde kıvranan sıradan insanlar için kısa bir rahatlamanın, ancak hava muhalefetiyle gelebilmesi ne acı. Reina saldırganı hala yakalanamamış; toplu taşıma ve AVM’lere bomba ihbarları paranoyası derinleşmişken kar sayesinde mola verebildik, çoluk çocuğu evde, güvende tutabildik. Güvenliği kolluk güçlerinden beklemekten çoktan vazgeçmişlerin ülkesinde, kar imdada yetişti.
üniversite kalitesinden çöküş garantilendi
Ancak OHAL’in üçüncü dönemi, kar mar dinlemedi. [
arasında Anadolu Onkoloji Derneği de var, Cudi Ekoloji gibi, çevre için yerelde çok kıymetli mücadeleler verenler de. Elektromanyetik Kirliliği önleme ve Araştırma Derneği, Halk Evi ve spor dernekleri, sanat ve kültür dernekleri…
Şimdi en büyük tehditler bunlar mı? İnsan artık gülemiyor bile!
Tabii üniversitelere de el atıldı,
[