EMEĞİN, DEMOKRASİNİN, BARIŞIN SESİ OLAN EKRANLARIN KARARTILMASINI KINIYORUZ!

232



AKP iktidarı 15 Temmuz darbe girişimini emek ve demokrasi güçleri başta olmak üzere tüm demokratik muhalefeti susturmanın fırsatına dönüştürmeye devam ediyor. Saray/AKP bir taraftan tek adama dayalı dikta rejmini hayata geçirmek için
“Allahın Lütfu” olarak gördüğü OHAL KHK’leri ile emekçileri açığa almaya, işine son veremeye devam ediyor diğer taraftan bu hukuksuzluğa karşı mücadele edenlerin sesi gazete ve televizyonları hedef alıyor.
Bu kapsamda en son dün gece Başbakanlığın talimatı ile aralarında Hayatın Sesi TV, TV 10,Van TV, Jiyan TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve radyonun yayınına TüRK SAT tarafından son verilmiştir.
‘Cemaatle mücadele ‘kisvesi altında başlanan saldırıların sendikal eylemleri gerekçe gösterilerek KESK’e bağlı sendikaların binlerce üyesinin açığa alınmasına, yüzlercesinin ihraç edilmesine, yüzlerce gazetecinin gözaltına alınıp onlarcasının tutuklanmasına nihayetinde muhalif basın yayın organlarına, TV’lere uzanması emeği, demokrasiyi ve barışı savunan her kesimin hedef haline getirildiği bir AKP darbesi ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir.
öte yandan ekran kapatmada ve ceza vermede rekor kıran RTüK’ün bile devre dışı bırakılarak TV ve radyo yayınlarına son verilir hale gelinmesi siyasi iktidarın artık hukuku işletiyormuş gibi yapma ihtiyacı bile duymadığını göstermektedir.
Emekten, demokrasiden, eşitlikten ve kardeşlikten yana muhalif basın yayın organlarına uygulanan bu baskı sadece basın yayın organlarına değil, demokrasiye, ifade özgürlüğüne, halkın da haber alma hakkına vurulan bir darbedir. ‘Milyonerlerin değil, milyonların sesi’ olan televizyon kanallarının bir avuç milyonerin çıkarını temel alan sermaye iktidarları tarafından susturulması kabul edilemez.
KESK olarak Anayasanın ve uluslararası sözleşmelerin açıkça ihlali olan muhalif basını, düşünce ve ifade özgürlüğünü hedef alan bu saldırıyı kınarken karşısında en ufak bir sese dahi tahammülleri kalmamış olanlara soruyoruz;
Demokrasiyi, barışı, emeği savunanların sesini nereye kadar susturabileceğinizi sanıyorsunuz?
Bizler demokrasiyi, barışı, emeği savunanlar OHAL’i arkanıza alarak hayata geçirdiğiniz saldırılara rağmen asla susmayacağız.
üzerimizde yaratılan baskı ve kuşatma ne kadar artsa da,
Yaşadığımız hukuksuzluk karşısında çok kanallı yandaş medyadan suskunluk aksa da,

“GERçEK YüRüYOR.
VE Hİç BİR ŞEY ONU DURDURAMAYACAK!”

Gerçekler var oldukça onu haberleştiren, yayınlayanlar da olacaktır.
Yürütme Kurulu