MAHMUT TORUN VE CAFER ÖZÇALKAP YALNIZ DEĞİLDİR!

326

Bilindiği üzere Adıyaman Meteoroloji Meydan Müdürlüğü çalışanı İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyemiz Mahmut Torun ve üyemiz Cafer özçalkap hakkında 29 Aralık’ta KESK, DİSK ve TMMOB’un çağrısıyla bir günlük iş bırakma eylemine katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.
24 Haziran 2016 Cuma günü yapılan Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında ise haklarında memuriyetten men cezası verilmiştir.



120px; 90px; Konu ile ilgili Mahmut Torun, Cafer özçalkap ve Tülay Ersönmez’in de katılımlarıyla 25. 6. 2016 Cumartesi günü Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenlenmiştir.
Genel Başkanımız Fikret Aslan yaptığı açıklamada; AKP/saray rejiminin kamuda yeni bir dönem başlattığını, kamu emekçilerini AKP/saray rejimine biat edenler ve etmeyenler olarak ikiye ayırdığını, biat etmeyenler üzerinde her türlü baskı araçlarını kullanarak adeta bir cadı avı başlattığını ifade etmiş, işten atılan üyelerimizle ilgili olarak fiili, meşru ve hukuki zeminlerde mücadelenin yükseltileceğini belirtmiştir.


101px; 90px;


114px; 90px; Ardından söz alan Mahmut Torun; 29 Aralık grevi gerekçe gösterilerek işten atıldığını, kararın keyfi olduğunu, sendikaları bedel ödeyerek kurduklarını ve her türlü
baskılarakarşı yine sendikal mücadele içerisinde olacağını belirtmiş, Cafer özçalkap ise; haklarıda verilen işten atılma kararının talimatla uygulandığını ifade etmiş, yaşanılan bu mağduriyete karşı sendikamızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğini söylemiştir.
Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız