İSTANBUL 3 NO’LU ŞUBEMİZ İŞYERİ TEMSİLCİMİZİN SÜRGÜNÜNÜ PROTESTO ETTİ

263

İstanbul 3 No’lu Şubemiz, Kartal Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Sinan özdemir’in sürgününü yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.
7 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen açıklamayı Yakacık Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Şükrü Oğuzalp okudu.
Şube Başkanımız Salih Aksoy yaptığı konuşmasında; yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu, uygulamanın İşyeri Temsilcimiz nezdinde Sendikamızı hedef aldığını ifade etmiş, gerek hukuki gerekse de fiili süreçlerle konunun takipçisi olacaklarını belirtmiştir.
Açıklama aşağıdadır:
“Doksanlı yılların başından buyana gerek Tüm Maliye Sen, gerekse de BES sürecinde maliye emekçilerinin yaşadığı her sorunda duyarlılık gösterdik. Sendikal faaliyetlerde bulunurken siyasi partilerden bağımsızlığı ilke edindik. Maliye emekçileri arasında hiçbir ayrım göstermedik.
Maliye emekçilerinin yaşadığı ücret adaletsizliklerini, memur – uzman, merkez-taşra birlikte değerlendirerek maliye emekçilerinin bütünlüğünü korumaya çalıştık. Maliye emekçilerinin çalışma yılına göre kategorize edilerek il içi rotasyona tabi tutulmasına bu uygulamanın maliye emekçilerini itibarsızlaştırdığı ve eski-yeni memur ayrımı yarattığı gerekçesi ile itiraz ettik. Gün geldi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geçici görevlendirilmemiz gündeme geldi itiraz ettik. İstemleri dışında rotasyona uğrayan, sürgün edilen maliye emekçilerinin mağduriyetlerini yargıya taşıdık, davaları kazandık.
Sendikal faaliyetlerimizi yürütürken Genel Merkez, Şube ve İş yeri temsilciliği koordinasyonuna önem verdik. Uzun yıllardır sendikal faaliyetlerimiz çerçevesinde İş yeri temsilcilerimizin istemleri dışında işyeri değişiklikleri yapılmaz iken geçtiğimiz günlerde Kartal Vergi Dairesi İş Yeri Temsilcimiz Sinan özdemir’in Vergi Denetim Kurulu’na geçici görevle gönderildiği duyumunu aldık. Bunu üzerine İnsan Kaynakları Grup Müdürü ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar ile görüşmeler yaparak uygulamanın hukuki olmadığını ifade ettik.
Yapılan bu görüşmelerde Genel Merkez Yöneticilerimiz de yer aldılar. Tüm girişimlerimize rağmen bu gün İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı bir hukuksuzluğun altına imza atarak İşyeri temsilcimizi Vergi Denetim Kurulu’na sürgününü tebliğ etmiştir. Kamunun bir bütünün de Memur Sen’in atama dairesi başkanlığı gibi hareket ettiği, Memur Sen yöneticilerinin aynı zaman da kamuda üst düzey yönetimlere taşındığı Memur Sen in bir dediğinin iki edilmediği, Kamuda ayrımcı uygulamaların her geçen artarak devam ettiği bir süreçte bu kültüre teslim olmayacağımızı işyeri temsilcimizle ilgili olarak her türlü hukuksal girişimde en kısa sürede bulunacağımızı, maliye emekçilerinin onurlu sesi olarak bu ve benzeri uygulamalara teslim olmayarak direneceğimizi kamu oyu ile paylaşıyoruz. “