MALİYE BAKANLIĞI’NDA ÜCRET ADALETİ SAĞLANSIN!

231

Anayasa Mahkemesi’nin 24. 05. 2016 tarih ve 29721 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 05. 05. 2016 tarih ve E:2016/34, K:2016/30 sayılı kararı ile 666 sayılı KHK’ya ilişkin verdiği kararın değerlendirilmesi üzerine 2 Haziran 2016 Perşembe günü Genel Merkezimizde yaptığımız basın toplantısında siyasi iktidarın yetkisiz ve hukuksuz olarak yaptığı düzenlemelerin sonuçları değerlendirilmiş, taleplerimiz kamuoyu ile paylaşılmıştır.



Genel Başkanımız Fikret Aslan yaptığı açıklamada; “Anayasa Mahkemesi kararının Maliye Bakanlığı için bir fırsat olduğunu belirterek, Maliye Bakanlığı tercih yapmak zorundadır; ya maliye hizmetlerini ve maliye emekçilerini bütünleştirecek adımları atacak, ya da yaşanan bu süreç daha da derinleşerek devam edecektir. Maliye Banlığı ve siyasi iktidar, ya açılacak on binlerce davayla muhatap olacak ya da Anayasa Mahkemesi’nin verdiği 1 yıllık süreyi beklemeden sendikamızın da görüşleri alınarak yeni bir düzenleme yapacaktır. ” ifadelerini kullanmıştır.
Büro Emekçileri Sendikası olarak taleplerimizde ısrarcı, mücadele de kararlı olmaya devam edeceğiz. 15 Haziran 2016 tarihinde Maliye Bakanlığı’na bağlı tüm işyerleri önünde yapacağımız basın açıklamaları ile taleplerimiz için bir adım daha atacağız.
Maliye Emekçilerini kendi içinde bölen, bölmeye çalışan anlayışa karşı bir arada taleplerimizi daha gür bir sesle haykıracağız.
Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız

MERKEZ YÖNETİM KURULU