ROTASYONA DİRENECEĞİZ!

246

Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler, 14. 05. 2016 tarih ve 29712 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yapılan değişikliklerle, İcra Müdür ve Müdür Yardımcılarında olduğu gibi, Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürleri ile mahallî bilgi işlem ve mahallî adlî sicildeki şube müdürleri belli hizmet sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi hale getirilmektedir. Yıllarca zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin zorunlu yer değiştirme esaslarına tabi tutmayı gerektiren haklı ve hukuki bir sebep bulunmamaktadır. İdare, düzenleyici işlem yapma yetkisini kamu yararı ve hizmetin gereklerine uygun şekilde kullanmamaktadır.
Ayrıca, rotasyon düzenlemesi, yıllarca görev yapan, yazı işleri ve idari işler müdürleri ile mahallî bilgi işlem ve mahallî adlî sicildeki şube müdürlerinin, mesleğe başlarken görev yapacakları yerin değişmeyeceği yönündeki haklı beklentilerinin sarsılmasına ve geleceğe dair planlarının tamamen değişmesine sebep olacak, bireylerin kazanılmış haklarını ihlal edecek, hukuk devleti ve hukuki istikrar ilkeleriyle çelişecektir.
Konu ile ilgili 26 Mayıs 2016 Perşembe günü, ülke genelinde yaptığımız basın açıklamaları ve basın toplantıları ile geriye dönüşü mümkün olmayan mağduriyetlerin yaşanmaması bakımından, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği’ndeki rotasyon düzenlemesinin iptal edilmesi talep edilmiştir.
Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamamızı Genel Bakanımız Fikret Aslan okumuştur.