SENDİKAL MÜCADELEMİZ YARGILANAMAZ! DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ENGELLENEMEZ!

256

çorum Şube Başkanımız Ertuğrul Alper’in Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan adli soruşturma gereği ilk duruşması 29 Nisan 2016 Cuma günü çorum Adliyesi’nde görülmüştür.
Gazeteciler, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması karşısında emek ve demokrasi güçleri adına KESK Dönem Sözcüsü sıfatıyla okuduğu basın metni gerekçe gösterilerek dava açılmıştı.
Duruşma öncesi Adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilmiş olup, Genel Başkanımız Fikret Aslan, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman ve Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Kesik katılmıştır.
Yapılan basın açıklamasına çorum Emek ve Demokrasi Güçleri ile KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri destek vermişlerdir.


Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın yaptığı açıklamada; siyasi iktidarın en ufak bir eleştiriye dahi tahammül göstermediğini, baskı ve sindirme politikaları ile toplumsal muhalefeti susturmaya çalıştığını ifade etmiştir. çorum Şube Başkanımızın yapmış olduğu basın açıklaması düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, en ağır şekilde cezalandırılmaya çalışılmaktadır. Bu baskı politikalarına karşı dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltmenin önemli olduğunu belirtmiştir.
Dava, 9 Haziran 2016 tarihine ertelenmiştir.