ENSAR VAKFI MAĞDURMUŞ (!)

258



Konfederasyonumuz ve işkollarımız EĞİTİM SEN, SES ve BES ile Karaman, Alanya, Niğde, Aksaray ve Konya şubelerimiz bir utanç davasına müdahil olmak üzere Karaman’daydı.
Duruşma öncesi, Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Şaziye Köse adliye önünde yaptığı basın açıklamasında: “KESK ve Eğitim Sen olarak müdahillik ve duruşmayı izleme talebimiz reddedildi, kapalı oturum kararı alındı. ” diyerek kararın kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Eş Genel Başkanımız açıklamasına şu sözlerle devam etti, “Açıktır ki kapalı oturum kararı, AKP ile eğitimi teslim ettiği sözde vakıf
ve kurumları nerede bir suç işlemişse bu suçu örtbas etmek, suçu ve suçluları aklamak, sorumluluğu kendi üstünden atmak, üstlenmemek için alınmıştır. Bu dava izlemeye kapalı hale getirilerek, taciz, tecavüz, şiddet ve en önemlisi ‘çocuk istismarı’ aklanmaya çalışılıyor. çünkü yargılanması gereken, sanık sandalyesine oturtulması gereken, ‘Ensar Vakfı’, ‘Kaimder’ ve ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ MAĞDUR olarak bu davanın müdahili kabul edildi. çocuklarımız istismara, tacize, tecavüze uğramış bu kurumlar yine mağdur, tıpkı her durumda AKP’nin mağdur olması gibi.
‘Bir defadan bir şey olmaz’ diyen Aile Bakanı gibi. Bu arsızlıktır, utanmazlıktır.
Eğitimde dinselleştirme hamlelerinizin sonuçlarını bizim çocuklarımıza ödetemezsiniz. Ne çocuklarımızı ne de çocuklarımızın geleceğini size teslim etmeye niyetimiz yok. KESK olarak ne yaparsanız yapın bu davanın takipçisi olacağız. ” dedi.