EDREMİT KESK: HİÇBİR GÜÇ BİZİ MÜCADELEMİZDEN ALIKOYAMAYACAK!

259

Edremit’te bulunan KESK’e bağlı sendikalar tarafından sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle baskılara maruz kalan ve hedef gösterilen KESK üyeleri ile ilgili 13. 01. 2016 çarşamba günü basın toplantısı düzenlenmiştir.
Yapılan açıklama aşağıdadır:



BASINA VE KAMUOYUNASon günlerde Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Dursunbey ilçelerinde KESK üyelerine yönelik sosyal medya üzerinden çirkin saldırılar yapılmaktadır. ‘Türk Siber Güvenlik’ ve ‘Vine Politik’ ‘adlı facebook sayfalarında KESK üyesi arkadaşlarımızın sendikamızın çeşitli eylem ve etkinliklerdeki fotoğrafları da kullanılarak haklarında linç kampanyası yürütülmüştür. Bu linç kampanyası Dursunbey ilçesinde fiziki saldırıya da dönüşerek, üyelerimizin
ilçeyi terk etmek zorunda kalmasına sebep olmuştur.
KESK ve bağlı sendikaları Eğitimsen, SES ve BES olarak, ülkemizde emek, barış ve demokrasi mücadelesinde tarafız. Demokratik bir Türkiye, eşit, parasız, bilimsel ve laik eğitim mücadelesi yürütüyoruz. 1990’lı yıllardan beri yürüttüğümüz bu mücadeleyi bilmeyen yoktur.
Son yıllarda ülkemizin içerde ve dışarda hızla içine girdiği savaş, şiddet ve kaos ortamından bir an önce çıkması, içerde ve dışarda barış ortamının yeniden kurulması için mücadele içindeyiz.
İstiyoruz ki çocuklarımız ölmesin. İstiyoruz ki hiçbir insanımız yaşamını kaybetmesin. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetleri herkes için eşit ve parasız olsun. Eğitimin içeriği bilimsel, demokratik ve laik olsun. Hedef gösterilen arkadaşlarımız da böyle bir mücadelenin, insanlık mücadelesinin onurlu birer temsilcisidirler.
Bu arkadaşlarımız çalıştıkları kurumlarda tanınan, sevilen, mesleklerinde başarılı insanlardır. Saldırganların amacı arkadaşlarımızın saygınlıkları üzerinde şüphe oluşturmak, onların şahsında emek, barış, demokrasi mücadelemizi sindirmektir. Ayrıca hedef gösterilen arkadaşlarımızın kişisel güvenliklerini tehlikeye düşürmektedirler.
Ancak emek mücadelesi tarihi göstermiştir ki, KESK ve bağlı sendikalarımız bedel ödeyerek bugünlere gelmişlerdir. Hiçbir güç bizi mücadelemizden geçmişte alıkoyamadığı gibi, bundan sonra da alıkoyamayacaktır.

Buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki;
Kamu emekçisi arkadaşlarımızın kılına gelecek zarardan bu işi yapanlar kadar, göz yumanlar da sorumludurlar. En demokratik hakkımız olan basın açıklaması hakkımızı kullandığımızda dahi, olmadık gerekçelerle hakkımızda adli, idari soruşturma açanların, bu linç kampanyalarını yürütenler hakkında kıllarını dahi kıpırdatmamaları manidardır.

Demokratik kamuoyunu sendikamız şahsında, emek, barış, demokrasi mücadelesine yöneltilen saldırı karşısında duyarlı olmaya davet ediyoruz. KESK EDREMİT YÜRÜTME KURULU