KESK MUŞ ŞUBELER PLATFORMUNDAN SÜRGÜNLERE TEPKİ

355

Muş Şubeler Platformu tarafından 13. 1. 2016 çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında, İl Temsilcilcimiz Zahir Aktaş ve Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Derya Yulcu’nun farklı illere sürgün edilmesine tepki gösterildi.
“Sendikacılar sürgün edildi. Sürgün insanlık suçudur” başlıklı açıklamada, KESK’in hiçbir dönemde olmadığı kadar baskı altında olduğu belirtildi.


1Açıklamada “Memurların sendikacılık yapmasının yasak olduğu yıllarda, fedakar emekçiler büyük bedeller ödeyerek KESK ve Bağlı şubelerini kurdular. İlk etapta memurun hak araması anlamına gelen sendikalılaşmaya karşı iktidar sahipler sürgün ve ihraç gibi baskılar uygulamışlarsa da zamanla KESK’in diğer emek örgütlerin direnişi karşısında geri adım atmak zorunda kaldılar. 10 Ekim’de Ankara’da yapılan Emek ve Barış mitingimiz bombalanmış ve neticesinde 103 arkadaşımız canice katledilmiştir. Katliam karşı yaptığımız eylem ve basın açıklamalarımıza da her yerde müdahalede bulunuldu. Ve yine katliamdan sağ kurtulanlar da idari ve adli soruşturmalarla çeşitli baskılara maruz bırakılıyor. Ağrı’da 13 arkadaşımız Suruç katliamını protesto ettikleri için görevden alındılar. İlimizde de Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Derya Yulcu çankırı ilinin ıssız bir köyüne, Büro Emekçileri Sendikası Muş İl Temsilcisi Zahir Aktaş ise Kütahya’nın çavdarhisar ilçesine sürgün edilmişlerdir. Arkadaşlarımız utanılacak hiçbir şey yapmadılar. Zalime karşı mazlumun yanında durmakta tereddüt etmeyen arkadaşlarımıza verilen bu cezalar tüm emekçilere, tüm barışseverlere verilmiştir. Sendikamıza verilecek cezaların bundan ibaret olmadığını, işten atma dahil her türlü baskının uygulanacağını da biliyoruz. Ne bu sürgün cezaları, ne de bundan sonra verilmesi düşünülen cezalar bizi mücadelemizden alıkoyamaz. Aksine yapacağımız demokratik eylem ve etkinliklerle hesabını soracağımızın tüm demokratik kamuoyunun bilinmesini istiyoruz. Konuyla ilgili detaylı bilgi en kısa zamanda basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşacağız” denildi.