BARIŞ KARANFİLLERİMİZİ AB TEMSİLCİSİ İLE BİRLİKTE ANDIK!

243


220px; Avrupa Parlamentosu Temsilcisi Kati Piri, Konfederasyonumuz Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fatma çetintaş,
DİSK/Genel-İş Genel Başkanı Remzi çalışkan 8 Aralık 2015 tarihinde Ankara Garı’nda Ankara katliamının gerçekleştiği yere karanfil bırakarak 10 Ekim’de yitirdiklerimizi andılar.
Avrupa Birliği Temsilcisi Kati Piri’ye bombalı saldırı için anlatımda bulunan KESK ve DİSK temsilcileri, katliamın gerçekleştiği günü ve sonrasındaki süreci anlattılar. Konfederasyonumuz Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fatma çetintaş, hazırladığımız raporun içeriğini aktararak soruşturmanın gerekli ciddiyetle ele alınmadığına yönelik kaygılarımızı paylaştı. Ankara Valiliği tarafından miting ile ilgili hiçbir güvenlik önlemi alınmadığının ortaya çıktığını, ortalıkta dolaşan canlı bombalara ait istihbarat bilgileri olmasına rağmen tertip komitesinin bilgilendirilmediğini, patlama sonrası yaralılara ilk yardım yapılması gerekirken gerçekleşen gaz bombalı polis saldırısı ve patlama sonrası yaşanılan hukuki zorluklar konusunda da Avrupa Parlamentosu Temsilcisi Kati Piri bilgilendirildi. KESK ve DİSK temsilcileri, siyasi iktidarın katliam öncesi ve sonrası sergilediği tutum ile gerçekleştirdiğimiz greve yönelik üyelerimize yönelik açılan soruşturma ve verilen cezaların da birbiriyle örtüştüğünü belirttiler.
Kati Piri ise yaptığı konuşmada, “Adalet arayışınızda yanınızdayız. Her türlü desteği sağlamaya hazırız. Dava sürecinin takipçisi olacağız” dedi.