DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE ANKARA ŞUBELERİMİZDEN SÖYLEŞİ

279

Ankara Şubelerimiz, Dünya Engelliler Günü nedeniyle söyleşi gerçekleştirmiştir.
1 ve 2 Nolu Şubelerimizin ortaklaşa düzenlediği ve 3 Aralık 2015 Perşembe günü şube binasında gerçekleştirilen söyleşi, İŞKUR İl Müdürlüğü üyelerimizden Mithat Tokur ve İşyeri Temsilcimiz Sinan Ok ile birlikte daha önce üyemiz olan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Sosyolog olarak atanan SES üyesi Veli Saçılık’ın katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Sinan Ok’un Engelli Kamu Emekçilerinin Durumu ve Sorunları ile ilgili slayt gösterisi şeklinde sunumuyla başlayan söyleşi, daha sonra Mithat Tokur’un konuşmasıyla devam etmiştir. Mithat Tokur konuşmasında, iş yerlerinde yaşanan sorunları dile getirmiş, şikayetlerin dikkate alınmadığını ve
yeni yapılan binalarda dahi engellilerin düşünülmediğini belirtmiştir.
Mithat Tokur’dan sonra konuşan Veli Saçılık; engellilerle ilgili duyarlılığımızın artırılması gerektiğine vurgu yaparak, önümüzdeki dönemde engelli üye tespitinin yapılması, yasal haklarını içeren bir broşür hazırlanması gibi çalışmaların yapılması gerektiğine değinmiştir.
Söyleşi, dinleyicilerin de katılımıyla yapılan sohbetlerle sonlandırılmıştır.
Söyleşiye, Genel Eğitim ve örgütlenme Sekreterimiz Akın Şişman ve Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal’da katılım sağlamışlardır.