SENDIKAMIZDAN CUMHURİYET GAZETESİ’NE DESTEK ZİYARETİ

260

Yalana, talana, savaş çığırtkanlığına karşı gerçekleri yazdıkları, belgeledikleri için, hepimizin gözleri önünde yaşanan bir yargı komedisi ile Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül dün ifade vermek için gittikleri adliyede tutuklanmışlardır.
Bizzat Erdoğan’ın “öyle bırakmam onu” diyerek tehdit ettiği Can Dündar hakkında kurulan sözde mahkeme, Erdoğan’ın talimatının gereğini yerine getirerek darbe dönemlerini bile mumla aratan bir karara imza atmıştır.
Yaşananlar halkın haber alma hakkına bir darbe olup, basını sindirme ve basın emekçileri üzerinde bir korku yaratmayı amaçlamaktadır.
MYK üyelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliğine, yaşanan bu hukuksuz uygulamaya karşı destek ziyaretinde bulunulmuştur.
Genel Başkanımız Fikret Aslan burada yapmış olduğu konuşmada, tutuklu arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadele içerisinde olacağımızı, her türlü baskıya karşı direnmeye devam edeceğimizi ve Cumhuriyet Gazetesi ile dayanışma içerisinde olacağımızı ifade etmiştir.