TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE İLİŞKİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERIMİZİ HDP İLE PAYLAŞTIK!

291


210px; Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Genel Sekreteri Hasan Toprak, Hukuk-TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fatma çetintaş, Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy 13. 07. 2015 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve MYK üyesi Günay Kubilay’ın da da yer aldığı görüşmede kamu emekçilerinin ve emeklilerinin yaşadığı sorunlar hakkında bilgi veren Konfederasyonumuz heyeti 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak olan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürecine ilişkin değerlendirme ve önerilerimizi paylaştı.
Toplu sözleşme görüşme takviminin Eylül ya da Ekim aylarına alınması, kamu emekçilerinin ve emeklilerinin enflasyon farkından kaynaklı kayıplarının telafisi için yasal düzenleme yapılması konularında
HDP’nin desteğini beklediğimizi ifade ettti.



Toplu Sözleşme sürecine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 Temmuz tarihinde sunulan dosyayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da sunan heyetimiz, yeni hükümetin henüz kurulmadığı, kurulsa dahi toplu sözleşme görüşmelerine başlanması planlanan 3 Ağustos tarihine kadar olan kısa süre içersinde kamu emekçilerinin ağırlaşan sorunlarının çözümüne yönelik talepleri yeterince inceleme imkanı olamayacağına dikkat çekerek özelikle bu dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri takvimin Eylül ya da Ekim ayına alınması için bir an önce yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.
Görüşmede kamu emekçilerinin ve emeklilerinin enflasyon farkından kaynaklı yaşadığı ekonomik kayıplara da dikkat çeken heyetimiz AKP hükümeti ve Memur Sen arsında imzalanan satış sözleşmesi sonucunda özellikle 2014 yılında yaşanan ekonomik kayıpların telafisi için yasal düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Toplu sözleşme kapsamında olan hakim ve savcıların, akademik personelin maaşlarında artış sağlayan 2014 yılı yasal düzenlemelerini hatırlatan heyetimiz kamu emekçilerine, emeklilerine özellikle 2014 yılında yaşatılan maddi kaybın telafisi için yasal düzenleme yapılmasının
önünde bir engel bulunmadığını vurguladı. Heyetimiz, kamu emekçileri ve emeklilerinin artık yeni hak gasplarına, açlık sınırına yakın yoksulluk sınırına yakın maaşlara, güvencesiz çalışmaya tahammülü kalmadığını, ortaya çıkan tablonun arkasında yer alan yasak ve sınırlamalarla yüklü 4688 sayılı yasanın ve ilgili mevzuatın mutlaka grevli toplu sözleşme hakkını güvenceye alacak bir şekilde değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Görüş ve önerilerimize yer verdiğimiz dosyayı inceleyeceklerini kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Selahhattin Demirtaş ise gerekli katkıyı sunma konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.