KADIN CİNAYETİNE KURBAN GİDEN ÜYEMİZ SEVGİ PEKTAŞ İÇİN GENEL BAŞKANIMIZ VE GENEL KADIN SEKRETERİMİZDEN DAYANIŞMA ZİYARETİ. . .

236

9 Temmuz 2015 Perşembe günü, Genel Başkanımız Fikret Aslan ve Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çağ, Adıyaman İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte, eşi tarafından katledilen üyemiz Sevgi Tektaş’ın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunmuşlardır.
Ziyarette, yaşanan olay karşısında şaşkın ve Sevgi’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aileye üzüntülerimizi ve bu davanın takipçisi olacağımız ifade edilmiştir.
Katilin az bir ceza ile çıkma durumundan endişelendiğini belirten babaya, davanın takipçisi olacağımız, bu davanın bizim de davamız olduğu ve davanın her aşamasında yer alacağımız belirtilmiştir.
10 Temmuz Cuma günü ise Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, Besni Savcısı Hakan Güngör, Besni Malmüdürü Halil Bıyık makamlarında ziyaret edilmiş, ayrıca Besni Malmüdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü emekçileri ile bir araya gelinerek görüşmeler yapılmıştır.


kckspan style=11px;Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret


11px;Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay’ı ziyaret


11px;Besni Malmüdürü Halil Bıyık’ı ziyaret


11px;Besni Güncel Gazetesi’ni ziyaret
Yapılan görüşmelerde ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerinin sıradan münferit olaylar olmadığı, bu cinayetlerin sistematik olarak her gün yaşanmasında ataerkil zihniyet ve hükümetin bu zihniyetle çelişmeyen kadın politikalardan kaynaklandığı, yargının ve medyanın kadına eril yaklaşımının kadın cinayetlerini neredeyse teşvik ettiği vurgusu yapılmıştır. Sevgi Pektaş davasının takipçisi olduğumuz, yargılamadan katilin korunmadığı ve cezai indirimin olmayacağı bir sonuç için mücadele edeceğimiz ve bu davayı ülke gündemine taşıyarak yasal değişikliklerin yapılması için zorlamacı olacağımız ifade edilmiştir. Sadece tetiği çeken katil değil bu sürecin yaşanmasında payı olan kurumlara ilişkin deşifre ve hukuksal süreçleri başlatacağımızı bu anlamda görüştüğümüz yetkililerinde sürecin takipçisi olma sorumlulukları olduğu ifade edilmiştir.
Yaptığımız görüşmeler ve bundan sonra yapacaklarımıza ilişkin Besni ve Adıyaman’da basınla bir araya gelerek basının da bu katliamların önüne geçmede sorumlu olduğu, olayı sıradan bir cinayet vakası olarak yaklaşmalarının yeni Sevgi’lerin ölümüne neden olabileceğinin altı çizilmiştir.
Besni’de Sevgi’nin mesai arkadaşları emekçilerle bir araya gelinmiş, olaydan duydukları üzüntüyü ve Sevgi’nin kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden arkadaşları bu süreçte üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini, Sendikanın duyarlılığının kendilerini sevindirdiğini ve güven verdiği duygusunu ifade etmişlerdir.


11px;Besni Adliyesi önü


11px;Adıyaman İl Temsilciliğinde basın toplantısı