DİYARBAKIR ŞUBEMİZ BAĞLAR SGM’DE YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

266

Diyarbakır Şubemiz, 6. 7. 2015 Pazartesi günü şube binasında yaptığı basın toplantısında, Bağlar Sosyal Güvenlik Merkezi’nde yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Şube Mali Sekreterimiz Abdurrahim Alçiçek’in okuduğu açıklamada, hizmet binasının fiziki koşullarının olumsuzluğuna ve personel eksikliğine değinildi.
Açıklamanın tamamı:
Bilindiği gibi ilimizin en çok nüfusa sahip olan ilçesi Bağlar ilçesidir. Bu nedenden dolayı sigortalı sayısı ve iş yoğunluğu en çok olan merkez ilçemizdir. Bağlar Sosyal Güvenlik Merkez binasının fiziki koşullarının yetersiz olması ve yeterince personel tahsissi yapılmamasından kaynaklı çalışan emekçi arkadaşlarımız her gün vatandaşla karşı karşıya gelmekte istenmeyen olaylar yaşanmakla birlikte
çalışan personel psikolojik mobbinge ve angaryaya maruz kalmaktadır. İdare tarafından bu durum cezalandırma yöntemi olarak kullanılmaktadır. Oysaki en yoğun hizmetin verilmesi gereken ilçenin daha güzel daha ferah çalışma koşullarında olması gerekirken kurumunuzun vatandaşa yerinde hizmet anlayışına ters düşmektedir.
Sendikamız bu konuda defalarca sözlü ve yazılı girişimlerine rağmen idare tarafından bu sorunlar görmezden gelinerek tarafımıza herhangi bir cevap verilmediği gibi sorunun düzenlenmesine yönelik herhangi bir düzenlemede yapılmamıştır. margin-:18. 0pt;
Taleplerimiz:— SGM Bağlar merkezinin arsasında yeni binanın bir an önce başlanması, Aylık ortalama 7 milyar fahiş fiyatla kiralanan, fiziki koşulları yetersiz bina yerine Sur SGM binasının alt katında tadilat yapılarak yeni Bağlar SGM binası yapılana kadar tahsis edilmesi
— Nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmek için personel tahsis edilmesi sorunu çözecektir.
— Memur eksikliğinden dolayı şirket elemanları masa başı işlerde çalıştırıldığı için kendi mevcut işlerini yapamamaktadırlar. Buda temizlikte aksamalara neden olmaktadır. Temizlik elamanı takviyesi ve yeterince temizlik malzemesi gönderilmesi sorunu kalıcı çözecektir.
— Personelin can güvenliği için il müdürlüğünde olduğu gibi vatandaşların x-ray cihazından geçirilmesi oluşabilecek güvenlik zaaflarının önüne geçilebileceğini ön görmekteyiz.
Kamera sistemi izleme monitörünün müdürün odasında olması kanuna aykırıdır. Tespitlerimizde bazı kameraların memurun çalışma masasını gözetir durumda olması özel hayatın gizliliğini ihlal edip mobbinge girmektedir.
—İl Müdürlüğü ile Bağlar SGM müdürlüğü arasındaki iletişimsizlik başta çalışan memurlar olmak üzere direk vatandaşların mağdur olmasına ayrıca çalışanların sosyal ve psikolojik sorunlar yaşamasına sebebiyet vermektedir. Sorunlar karşısında idareciler topu birbirlerine atarak sorunları çözme konusunda pasif davranmaktadırlar. Bu durum Bağlar SGM’nin sürgün yeri olma algısını oluşturmaktadır. Bu algının değiştirilmesi için bütünsellik içerisinde idarenin her memura eşit mesafede yaklaşması, idarenin kayırmacı davranışlardan personel ve vatandaş odaklı bir anlayış sergilemesi, gerek il müdürlüğü gerek ise Merkez Müdürlükleri arasındaki sağlıklı koordinasyon sağlanmalıdır.
Buradan bir kez daha idarenin sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyor, Bağlar SGM’nin fiziki koşullarının bir an önce çözülmesini talep ediyor, ilerde çıkabilecek olumsuzluklardan idarenin sorumlu olacağını belirterek,
BES Diyarbakır şube olarak bu sorunların takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz.

BES DİYARBAKIR ŞUBE