MEHVEŞ EVİN: SEN YOKSAN ÇOK EKSİĞİZ! (27. 06. 2015)

201

kcktable align= 0 cellpadding=0 cellspacing=0kcktkcktrkcktd
kck/tdkck/trkck/tkck/tableLezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseksler, kısaca LGBTi bireylerin hak ve özgürlük mücadelesinde 28 Haziran’ın çok önemli bir yeri var.
çok değil, bundan 46 yıl önce

‘nda yapılacak.

Slogan; sen yoksan çok eksiğiz!.

İnsanca ve eşit yaşama hakkı, sadece belirli bir zümre, cinsiyet, inanç veya sistemine ait değildir, olamaz da. Bu nedenle LGBTi mücadelesine destek vermek çok önemli. LGBTİ mücadelesi, sadece kendi özgürlüklerini talep etmekle de sınırlı değil. Heteroseksizm, ataerkillik, ırkçılık, militarizm, sınıf eşitsizliği ve her tür cinsiyetçiliğe dair ezberleri bozan eleştiriler getiriyor.
özgürlük talepleri herkes için.

Zaten bu yüzden, özellikle muhafazakâr toplumlarda tepki, hatta şiddetle karşılaşıyorlar. . . Türkiye Anayasası’nda eşit yurttaşlar olarak tanınmayan LGBTi’ler için hayat hiç kolay değil. özellikle “görünür” olan trans bireyler; medyadan siyasete, adaletten çalışma hayatına, toplumsal baskı ve önyargılarla mücadele ediyor.

Zorlu’da konser iptali
Ayrımcılığa uğradığını söyleyen LGBTİ bireylerin ancak 10’da biri hukuki yollara başvuruyor. LGBTİ’lerin yüzde 56’sı açık kimlikleriyle güvende ve rahat hissedebilecekleri hiçbir sosyal alanın bulunmadığını belirtiyor. (Birgün)
Maalesef LGBTİ’ler, nefret suçları ve cinayetlerinin de kurbanı. Nefret suçları cezasız bırakıldığı gibi, kadın cinayetlerinde olduğu gibi haksız tahrik uygulamaları ile ceza indirimleri uygulanıyor. önyargılara son örnek; Zorlu’daki