5 HAZİRAN DİYARBAKIR KATLİAMI İLE 25 HAZİRAN KOBANE KATLİAMI AYNI KARANLIK DEHLİZLERDE PLANLANDI!

238


25 Haziran sabahı Kobanê ve çevre köylerden Berxbatan ile Zerik köylerine yönelik gerçekleşen, yerel kaynaklara göre çoğunluğu kadın ve çocuk 107 sivilin yaşamını yitirdiği IŞİD’in vahşi saldırısı insani tüm ölçü ve değerlerin bu çete ve destekleyicileri eliyle bitirilmek istendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Saldırı sadece IŞİD çetelerine karşı destansı bir direniş sergileyen Kobanê halkına yönelik değil aynı zamanda insanlık değerlerini savunan herkese yönelik gerçekleştirilmiştir. Yazın kavurucu sıcaklığı altında, ayakta kalan tek bir binanın olmadığı, her taşın altında mayın tehlikesinin bulunduğu Kobanê’de yaşamlarını yeniden inşa etmeye çalışan halka yönelik yapılan vahşi saldırı ile şehir insansızlaştırılmak istenmektedir. İlginçtir ki, aynı günlerde havuz medya aracılığıyla “Kürt Kuşağı” teorileri gündemleştirilmiş, bölgede Kürt nüfusun arttırıldığı iddiasıyla ırkçı bir kamuoyu yaratılmak istenmiştir.

Saldırının Türkiye sınırından geçenler tarafından gerçekleştirildiği iddiası da korkunçtur ve şimdiye kadar yapılan yalanlamalar ciddiyetten uzak, bir telaşı ifade eden açıklamalardır. Cumhurbaşkanı ve iktidar sözcülerinin verdikleri demeçler, uyguladıkları Ortadoğu politikası ve pratikte yaşananlar nedeniyle inandırıcı olmamaktadır. Bu nedenle AKP ve Cumhurbaşkanı kamuoyuna delil sunmakla ve açıklamalarının doğruluğunu ispatlamakla yükümlüdürler.
Havuz medyanın ve AKP politikacılarının son günlerde Kobanê ve Tel Abyad’ı hedef gösteren açıklamalarından sonra bu saldırının gerçekleşmesinin “tamamen tesadüf!” olduğunu kanıtlamalıdırlar.
Gelişmelerden kaygılıyız… ülkemizi vahşi IŞİD ve benzeri karanlık odakların cirit alanına çeviren dış politika anlayışından derhal vazgeçilmelidir. Sadece içeride değil uluslararası alanda da hiçbir inandırıcılığı kalmayan açıklamalar ve kınamalar yerine atılacak adımlarla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren çetelere karşı gerekli tedbirler alınmalıdır.
Saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
YÜRÜTME KURULU