İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜR VEKİLİ ÖMER DURAN İLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU

351

28. 05. 2015 Perşembe günü, Genel Başkanımız Fikret ASLAN, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın ŞİŞMAN ve Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çAĞ’ın katılımıyla İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili olarak yaşanan sorunlara ilişkin İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Vekili ömer DURAN ile bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
Yapılan görüşmede sınav başvuruları 13-20 Mayıs tarihinde yapılacak olmasının, sınava başvuran personelin başvuru tarihinde eğitim koşulu ve hizmet yılı şartı taşıması gerektiği belirtilmesine karşın 23-24 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak açık öğretim sınavlarından sonra mezun olacak personelin durumunun gözetilmediği, birçok İçişleri Bakanlığı emekçisinin açık öğretim sınavının 23-24 Mayıs 2015 tarihinde yapılması nedeniyle birkaç gün farkla görevde yükselme sınavına katılamayacağı vurgulanmıştır.
Diğer taraftan hizmet yılı şartından ve hizmet yılı tarihinin sınav tarihi olan 23 Ağustos 2015 tarihi değil de sınav başvuru tarihi olan 20 Mayıs 2015 tarihi esas alındığından, yine birkaç günle sınava giremeyen çalışanların mevcut olduğu ifade edilmiş; sendikamızın başvuru koşullarının gözden geçirilerek başvuru hakkı ortadan kalkan emekçilerin görevde yükselme sınavına girme olanağına kavuşturulması gerektiği düşüncesi iletilmiştir.
Bu doğrultuda; İçişleri Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavının başvuru süresinin 2015 yılında üniversiteden mezun olacak İç İşleri Bakanlığı emekçilerinin de başvurabileceği bir şekilde uzatılması, bir alt görevde çalışma koşulunun kaldırılması ve hizmet süresi koşulu için sınav tarihi olan 23 Ağustos 2015 tarihi esas alınması istenmiştir.
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Vekili ömer DURAN ise, hali hazırda başvuru ve itiraz süresinin sona erdiğini, şu anda hizmet sürelerinin hesaplandığını ve başvuru koşullarının incelendiğini, ancak bu süre içerisinde gözden kaçan durumlar varsa yeniden değerlendirme yapılabileceğini ve eksikliklerin giderilebileceğini ifade etmiştir.
Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne sunulan yazımız için

TIKLAYINIZ…

MERKEZ YÖNETİM KURULU