NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ AHMET SARICAN İLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU

295

22. 05. 2015 Cuma günü Genel Başkanımız Fikret ASLAN, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın ŞİŞMAN ve Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çAĞ’ın katılımıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sayın Ahmet SARICAN ile görüşme yapılmıştır.
Görüşmede nüfus emekçilerinin sorun ve taleplerini içeren dosya sunulmuştur. (Dosya İçin

Tıklayınız
)
Yapılan görüşmede;
Açılan İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavının yarattığı mağduriyetler,Nüfus Müdürlüklerinin hizmet binalarının yetersizliği,Turnike sistemi uygulaması,Engellilerin sorunları,Aşırı iş yükü ve personel yetersizliği,Aşırı iş yükünden kaynaklanan yeni kimlik kartı uygulamasının yaratacağı sorunlar,Fazla çalışma ücreti ödemelerindeki yetersizlik,Son zamanlarda nüfus emekçilerine yönelik yurttaş tepkileri,Tayin işlemlerinin gereksiz uzaması,Yemek, kreş ve servis sorunları,Şef kadrosundaki nüfus emekçilerine makam tazminatı ödenmesi,Nüfus emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesi ve göreviyle ilgili risklere karşı görev tazminatı ödenmesi,Yeni atanan nüfus emekçilerinin mesleki eğitim ihtiyacının giderilmesi konuları gündeme getirilmiştir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sayın Ahmet SARICAN; İçişleri Bakanlığı görevde yükselme sınavının başvuru süresinin Açık öğretim Sınavları öncesinde sonlandırılmasının mezun olacak birçok nüfus emekçisinin başvuru hakkını ortadan kaldırdığı, hizmet süresi koşulu getirilmesi ve hizmet süresi belirlenmesinde sınav başvuru süresinin sınav tarihi değil de başvuru tarihi olan 20 Mayıs 2015 olarak esas alınarak belirlenmesinin yine birçok nüfus emekçisinin başvuru hakkını ortadan kaldırdığı tespitimize konuyla ilgili olarak müdahale şanslarının olmadığını, konunun İçişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı düzleminde değerlendirilebileceğini ifade etmiştir.
Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizce, sınava başvuru hakkı bu şekilde ortadan kaldırılan üyelerimizin haklarına yönelik hukuki mücadele yürütüleceği ifade edilmiştir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sayın Ahmet SARICAN, özellikle büyük il ve ilçe merkezlerinde kiralama yöntemiyle yeni hizmet binaları tesis edildiği, yeni hizmet binalarının da engelli nüfus emekçilerinin ve yurttaşların durumuna uygun dizayn edildiği; taşra birimlerinde ağırlıkla Kaymakamlık binalarında hizmet verildiği ancak sorunlu görülen yerlerde yine yeni hizmet binalarına geçilebileceğini belirtmiştir.
Yeni kimlik kartları ile ilgili olarak; alt yapısının hazır olduğu, ilgili yasanın çıkması durumunda hem yeni personel ihtiyacının karşılanacağı hem de uzun süreli fazla çalışma ücreti uygulamasına geçileceği ifade edilmiştir. Yeni kimlik kartlarının yurttaşlara ücretsiz verilmesi talebimize yönelik ise gerçek maliyeti neyse bu fiyattan verileceği ifade edilmiştir.
Son olarak, Genel Müdürlük çalışanlarının öğlen dinlenme ihtiyaçlarına yönelik önümüzdeki dönem bir çalışma yapılabileceğini, turnike sisteminin güvenlik amacıyla hayata geçirildiği (!) çalışanları denetim amacı taşımadığını, tayinlerin Kaymakamlık ve Valiliklerin muvafakat vermemesi nedeniyle geciktiğini, kreş, servis, yemek ve diğer mali konuların ise Maliye Bakanlığı nezdinde çözüme kavuşturulabileceğini belirtmiştir.