HDP’DEN KESK’E ZİYARET!

281


Seçim çalışmaları kapsamında Konfederasyonumuzu ziyaret eden HDP İstanbul miletvekili ve Ankara milettvekili adayı Sırrı Süreyya önder ve beraberindeki heyet, emek ve meslek örgütlerinden destek isteyerek HDP’ye yapılan saldırılara dikkat çekti, bu saldırıların planlı bir faaliyet olduğunu söyleyen önder, hiçbir provakosyana gelmeyeceklerini, yaratılmak istenen korku iklimine, tekçi otoriter zihniyete ve sömürüye karşı emekçilerin, ezilenlerin, kimlikleri yok sayılanların umudu olduklarını dile getirdi.
Sırrı Süreya önder, bugün Adana’da yaşanan bombalı saldırıya değinerek, “Mazıdağı’nda, Uludere’de, Diyadin’de, ve Mersin’de yaşanan saldırlar, genel merkezimize yapılan saldırı ve 62 tane seçim büromuza yapılan saldırı göstermektedir ki bu ülkenin egemenleri halkın bize yönelik ilgisini çok iyi görmüşler. Bizle dayanışma içinde olanları sindirmek, önlerini kesmek için ise bizi provoke ederek bizleri kriminal bir alana itmeye çalışmaktadırlar. ” dedi. özellikle mutlak iktidarı kaybetmenin kendileri için bir son olacağını bilen egemenlerin bir gladyo faaliyeti ile kendilerine yönelik saldırıları arttırdığına dikkat çeken önder, Mersin’de yaşanan saldırının büyük bir felaketle sonuçlandırılmak istendiğini ancak katliamın önüne son anda geçildiğini söyledi. Bu sabrı bu sükûneti hep göstereceklerini vurgulayan önder, emek örgütlerinin gösterdikleri dayanışmanın halk nezdinde yaratılmak istenen korku iklimini kırıcı bir niteliği olduğunu ifade ederek, burada yeniden güç alarak yolumuza devam edeceğiz dedi.


Eş Genel Başkanımız Lami özgen ise
bugünkü durumun artık sıradan çeteci faşist güçlerin işi olmadığı, kontra sistemin, özel harp sisteminin geçmişten bugüne bu ülkede uyguladığı yöntemleri devreye soktuğunu, demokratik bir seçim sürecinde yaşanan saldırılarla bir kez daha açığa çıktığını aktararak bu saldırıları bir kez daha kınıyoruz dedi. Saldırıların, katliam ve linç girişimlerinin aynı zamanda emekçilerin ortak mücadelesine yönelik bir tehdit olduğunu vurgulayan özgen, “ortak bir geleceğin tarif edilmesi ve öne çıkarılması sadece AKP’yi değil AKP ile birlikte sistemin belli kanatlarını da öfkelendirmiştir, çünkü toplumun ve devletin demokratikleşmesi yönündeki mücadeleler onların geleceği ve iktidarı açısından tehlike arz etmektedir. Bu bağlamda her kesimi kucaklayan, otoriter tek adam sistemine karşı durabilecek tek güç HDP’nin barajı aşmasıdır. ” Dedi. özgen, bugün gelişen durumun kaygı verici olduğunu ve sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu ifade ederek, bu tür saldırılara karşı emek meslek örgütleriyle ortak tutumumuzu ifade edeceğiz, dedi.
Eş Genel Başkanımız Şaziye Köse ise geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Bu ülkede ne gençlerin, ne kadınların, ne emekçilerin hiç kolay bir günü olmadı. çok zor süreçlerden geçerek bugün kimlikleri yok edilmeye çalışılanlar bir siyaseti ortaya çıkardılar. Bu da ceberut iktidar tarafından son derece korkutucu bulundu çünkü iktidarlarının sallandığını ve yok sayılanların geldiklerini görebiliyorlar ve bir daha bu mücadeleyi geri püskürtmeleri de kolay değil, işte tam da bu yüzden bu saldırılara karşı birlik olmak ve dayanışmak daha da önem taşımaktadır. ” dedi. 7 Haziran seçimlerinde başarı dileklerini iletti.