HDP’YE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

228


Bu sabah HDP Genel Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili olarak KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ve Yürütme Kurulu üyeleri HDP Genel Merkezi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.
HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ,
İstanbul Milletvekili ve Ankara 1. bölge adayı Sırrı Süreyya önder, Van Milletvekili özdal üçel’in karşıladığı ziyarette saldırı ile ilgili bilgilendirme yapan Sırrı Süreyya önder, ‘1 haftadır Ankara’da seçim çalışmaları yürütüyorum.
Yaptığım çeşitli temaslarda durum beklediğimizin çok üstünde görünmektedir. Bu süreç başladığından beri bu beşinci provokasyon denemesi. Sabaha karşı gerçekleştirilen saldırıdan AKP hükümeti sorumludur. Saldırganları bulmak sorumlu olanların görevidir’ dedi.
Eş Başkan Figen Yüksekdağ da ‘Bu saldırılarla yeni karşılaşmıyoruz. Bizi bir şiddet sarmalının içine çekmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bilinmelidir ki HDP barajı aşmıştır. Bundan korkanlar çeşitli provakosyanlar yaratmak istemektedir. Tıpkı Diyadin’de yaşananlar gibi bu tuzağa düşmeyeceğiz.
KESK’e, genel merkezimize yapmış olduğu destek ziyeretinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Bizler her zaman emekçilerle yan yana olduk ve olmaya devam edeceğiz. ‘ dedi.
Eş Genel Başkanımız Şaziye Köse ise ‘HDP’ye yapılan saldırıyı kınıyoruz. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, ezilenlerin ve ötekileştirilen her kesimin nabzı HDP ile atmaya devam ettikçe, bu nabız atışları birlikte yükseldikçe biliyoruz ki malum çevrelerin saldırıları da artacak. Kuruluşundan bugüne, emek sömürüsüne, baskılara, tehditlere, saldırılara ve katliamlara karşı barıştan, özgürlükten ve eşitlikten yana mücadele verenlerin, direnenlerin konfederasyonu olarak sizlerle dayanışma içinde, yan yanayız, bütün saldırılara karşı duruşumuz ortaktır. çünkü AKP’nin emek düşmanı, kadın düşmanı politikalarının bertaraf edilmesi, böylesi bir duruşu gerektiriyor. Saldırıların sorumlusu AKP hükümetidir. Faillerin bulunmasının sorumluluğu üzerlerindedir, görevleridir. ‘ dedi.