TÜM MALİYE MEMURLARI YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİNDEN SENDİKAMIZA ZİYARET

264

10. 03. 2015 tarihinde Tüm Maliye Memurları Derneği sendikamızı ziyaret etmiştir. Tüm Maliye Memurları Derneği adına Başkan Cevdet Sel, Başkan Yardımcısı Gülseren Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Fahrettin Metin ile Süleyman Türk’ün katıldığı görüşmede maliye emekçilerinin sorunları ve talepleri üzerine karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştur.
Maliye Bakanlığında Gelir- Gider ayrımı ile başlayan sürecin sonrasında Gelir İdaresi Başkanlığında çalışanlar arasında ortaya çıkan fırsat eşitsizliği ve ücret adaletsizliğinin altı çizilmiştir. Halen Gelir İdaresi Başkanlığında ortalama 40 Bin çalışandan 17 Bininin uzman olmadığı/olamadığı ve her ay 1000 TL ücret adaletsizliği ile karşı karşıya kaldığı, kamuoyuna yansıyan yeni bir çatı tartışmasının maliye emekçilerinin yaşadığı sorunları görmeyen bir yerden değerlendiriyor olması olası yeni bir yapılanma sürecinde topyekûn ortak taleplerimiz için mücadelenin öneminin altı çizilmiştir.
Görüşmede bundan sonraki süreçte tüm maliye emekçilerinin ortak talepleri için ortak mücadelesinin önemine vurgu yapılmıştır.