KİMİN FITRATINDA VAR BU VAHŞET’.

247

Tarsus’tan Mersin’deki evine dönerken, bir baba, oğlu ve bir adam tarafından kaçırılan, tecavüze uğrayan ve öldürüldükten sonra cesedi yakılan özgecan ASLAN ülkemizde kadına yönelik şiddetin vardığı vahşi boyutları göstermektedir.
Adalet Bakanlığı verilerine göre cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısında sanıklar beraat etmektedir. Türkiye`de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmekte, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile tecavüz ve cinayet sarmalında kadınlar katledilmektedir. İktidarın cinsiyetçi söylemleriyle beslenen eril zihniyet yaşam hakkımızı elimizden almaya devam etmektedir. Yargının erkeği koruyan kararlarıyla, hükümet yetkililerin cinsiyetçi söylemleriyle her güne yeni bir kadın cinayeti haberiyle başlıyoruz.
“Kadın erkek eşit değildir, fıtrata aykırıdır” söylemleri, “kadının kariyeri sadece anneliktir” diyerek kadını eve hapseden anlayış, uğradığı tecavüz sonrası kürtaj olmak isteyen mağdurların tecavüz edenden masum olmadığını savunan zihniyet, 13 yaşında toplu tecavüze uğrayan çocuk için rıza diyen yargı, katillerin güç almasını sağlayan bu politikalardır.
20 yaşında genç bir kadın olan özgecan`ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları önlemeyen erkek sistemden sorulacak hesabımız var. Yeni özgecanların katledilmemesi için herkesi mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.
özgecan’ın katilleri
en ağır cezaya mahkum edilene kadar her yerde mücadele edecek ve bu davanın takipçisi olacağız.

Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.
MERKEZ YÖNETİM KURULU

Büro Emekçileri Sendikası olarak, özgecan için alanlardaydık. . .
20px;Ankara (SGK Genel Müdürlüğü Mithatpaşa Cad. No:7)







color: rgb(128, 0, 128); 20px;Ankara (SGK – Hizmet Sunumu önü)







color: rgb(128, 0, 128); 20px;İstanbul (ümraniye, Bostancı, Pendik Vergi Daireleri Kompleksi, Anadolu Adalet Sarayı, ümraniye, Kadıköy ve Pendik SGM önleri)