AKP İKTİDARI ÇOCUK ÖLÜMLERİYLE ANILACAKTIR!

238

2281 id=goster name=154db77719f66b.jpg”>


margin: 5px; float: ; /
Berkin Elvan’ın doğum günü üzerinden bir gün bile geçmeden bu kez Cizre’de polis kurşunuyla bir çocuğumuz daha katledildi!
Cizre’de 6 Ocak akşamı polisin gençlere gerçek mermilerle yaptığı müdahalede arkadaşının yanında boya işi yaptığı söylenen 14 yaşındaki ümit Kurt öldürülmüş, Cizre Sanayi ve Ticaret Odası’nda çalışan 26 yaşındaki çelebi Sakçak ise ağır yaralanmıştır.
Cizre’de bir yandan karanlık oyunlar sergilenmekte bir yandan da polisin rastgele ve gerçek mermiler kullanmasıyla çocuklarımız, gençlerimiz birer birer yaşamlarını yitirmektedir.
Hükümetin bu akıl ve insanlık dışı uygulamalarına derhal bir son vermemesi durumunda bu tür polis cinayetlerinin artacağından endişe etmekteyiz. Ne yazık ki gelişmeler AKP’nin iktidarı kaybetmemek adına otoriter uygulamalardan medet umduğunu göstermektedir. Nitekim “kamu güvenliği” adına çıkarılan ve çıkarılmakta olan yasalar bu duruma işaret etmektedir. “Makul şüpheli” görülenler çocuk, yaşlı, alakalı/alakasız denmeden ya taranmakta ya da gözaltına alınmaktadır.
Devlet şiddeti sonucu son yıllarda çocuk ölümlerinde yaşanan artış devletin çocukları da potansiyel tehdit olarak gördüğünü göstermektedir. Bu durum şiddet ortamını beslemekte ve oldukça tehlikeli travmaların yaşanmasına neden olmaktadır.
Bu tür devlet şiddetinin arttığı günlerde polis araçlarından plakaların sökülmesi, sokak kameraları ve mobeselerin devre dışı bırakılması ya da güvenlik güçlerinin kasklarındaki numaralarının gizlenmesi geride delil bırakılmak istenmediği ve baskının planlı olarak uygulandığını göstermektedir.
Konfederasyonumuz 14 yaşındaki ümit Kurt’un polis kurşunuyla öldürülmesini şiddetle kınamakta, baskılara ve anti demokratik uygulamalara son verilmesini istemektedir. Hükümet çocuklarımızın ve insanlarımızın ölümlerine neden olan politikalarını derhal terk etmelidir.

Yürütme Kurulu