YOLSUZLUK-RÜŞVET DÜZENİ TÜM İLLERDE PROTESTO EDİLDİ

231

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının yıl dönümü nedeniyle
Türkiye’nin dört bir tarafında meydanlara çıkan emek ve demokrasi güçleri yolsuzlukları protesto ederek, gerçeklerin aydınlatılmasını istedi.
ANKARAAnkara’da AKP İl binası önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri ‘Hırsızları katilleri unutmadık unutamayacağız’ pankartını açarak,
‘saraylar değil ekmeğimiz büyüsün’ dedi. Meşalelerin yakıldığı eylemde
basın açıklaması okuyan KESK dönem sözcüsü Mevlüt çakmak 17 Aralık operasyonu üzerinde bir yıl geçtiğini hatırlatarak, daha ilk günden itibaren AKP iktidarının kamu kaynaklarının kimlere ve nasıl talan ettirildiğini tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığını ancak bunun üstünün örtülmek istendiğini bildirdi.

MANİSAManisa’da da Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Eğitim Sen Şubesi önünde bir araya geldi. Kitle siyah çelenkler ile AKP il binasına doğru, Emekçiler burda, hırsızlar nerde’ sloganları atarak yürüyüşe geçti. Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, yolsuzluk soruşturması sonrasında 4 bakanın görevden alındığın ifade ederek, ‘Gündem değiştirmelerle, algı operasyonlarıyla, tehdit ve baskılarla, anti demokratik yasalar ve 12 Eylül anayasasına sığınmakla AKP kendisini kurtaramayacaktır. AKP halklarımıza, emekçilere, barış ve demokrasi mücadelesi verenlere karşı işlediği suçların hesabını verecektir’ diye konuştu.
İSTANBUL
KESK İstanbul Şubeler Platformu da Cevahir AVM önünden AKP Şişli İlçe Binasına doğru yürüyüş düzenledi. Ayakkabı kutularının, paraların olduğu resimlerin bulunduğu ve ‘Yolsuzlukların hesabını soracağız’ yazılı pankartın açıldığı eylemde, ‘Ayakkabı kutusu hemen çıkar kokusu’ ve ‘Hırsız, katil AKP’ sloganları atıldı. KESK dönem sözcüsü Hüseyin özev de hükümetin yolsuzluğun üzerini örtmek için elinden geleni yaptığını belirterek, AKP’nin kendisini kurtaramayacağını dile getirdi.

ADANA
Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, Eğitim Sen’in önünden AKP Adana İl binasına yürüdü. Yolsuzlukları protesto eden pankart ve dövizler taşıyan kitle yürüyüşün engellenmesi üzerine Atatürk Parkı’nda oturma eylemi yaptı. Eylemin sonuç vermesiyle yeniden yürüyüşe geçen Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Ahmet Karagöz, düzenin yolsuzluk ve çürümüşlük ürettiğini ifade ederek, AKP’nin para politikasının yolsuzluk ve rant bölüşümünü benimsediğini, bütçenin AKP’nin cebine göre dağıtıldığını söyledi.

MERSİNMersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de Mersin Forum AVM önünde yolsuzlukları protesto eden sloganlarla bir araya geldi. Kitle, GMK bulvarını trafiğe kapatarak AKP Yenişehir ilçe binasına kadar yürüdü. SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt grup adına yaptığı açıklamada yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gideceklerini söyledi.

MALATYA
Eğitim Sen binası önünde bir araya gelen çok sayıda Konfederasyonumuz üyesi, AKP binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen kitlenin önü kamu düzenini bozdukları gerekçesiyle çevik kuvvet polislerince kurulan barikatla kesildi. Kitle ile polisler arasında arbede yaşandı bunun üzerine Konfederasyonumuz üyeleri yürüyüşlerine izin verilmeyene kadar kalkmayacaklarını belirterek oturma eylemine geçti. Oturma eylemiyle birlikte yol açılırken, kitle sık sık ‘Emekçiye değil, hırsızlara barikat ‘Katil var, hırsız var’ sloganlarını attı. KESK Dönem Sözcüsü Ali Tufan Karakuş, Konfederasyonumuz üyelerinin göz altına alınmasına tepki göstererek, ‘AKP Hükümeti’nin yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için illegal örgüt iddiasıyla her kesime yönelik gözaltı furyasıyla elinden geleni yapmakta olduğunu belirtirken “özellikle son dönemdeki operasyonlarda adı geçenlerin tümü AKP tarafından atandı ve en üst görevlere getirildiler. İddia ettikleri gibi görev yerleri değiştirilen on binlerce kişi darbeci ve illegal örgüt üyesi iseler kendileri de bu örgütün yardım yardakçısıdır’ dedi.
2193 id=goster name=154dc5242865ba.jpg”>



2193 id=goster name=154dc52443221c.jpg”>



2193 id=goster name=154dc52446bad0.jpg”>



2193 id=goster name=154dc5244b6e9e.jpg”>



2193 id=goster name=154dc5244e52fd.jpg”>



2193 id=goster name=154dc52452b515.jpg”>



2193 id=goster name=154dc524593a38.jpg”>



2193 id=goster name=154dc52455ac24.jpg”>



2193 id=goster name=154dc524593a38.jpg”>