SENDiKAL HAK İHLALLERİNDE KEYFİLİK SINIR TANIMIYOR!

252

2137 id=goster name=154dc51d76f332.jpg”>

kckimg class=avatar =303


margin: 5px; float: ; 212 /
Sendikal hak ihlalleri keyfilikte sınır tanımaz uygulamalarla doludizgin devam ediyor. Hükümetin otoriter politikalarından cesaret alan yereldeki idareciler kraldan çok kralcı kesilebiliyor. Bunun en son örneği Antalya ilimizde yaşanmıştır.
Sendikamız EĞİTİM SEN Antalya Şubesi’nin KaçAK Saray’a ilişkin hazırladığı ve sendika panolarına astığı afişin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 19. Eğitim Şurasına katılmak üzere Antalya’da bulunduğu esnada hukuka aykırı olarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince okullara yazı gönderilerek toplanması istenmiştir. Antalya’daki okul idareleri de panolarda asılı bulunan afişlerimizi hukuka aykırı bir biçimde indirmektedir.
Gönderilen yazıda; ‘Kaçak Saray adı altında okullarımızın muhtelif yerlerine Eğitim Sen tarafından takvim, afiş ve broşür vs asıldığı tespit edilmiştir. Bu tür siyasi içerikli yayınların asılması yasak olduğundan, okul idarelerince bu tür yayınların astırılmaması, asılı olan yayınların acilen kaldırılması gerektiği hususunu; gereğini önemli rica ederim. ‘ demektedir.
Oysa yazının kendisi bariz şekilde siyasi içeriklidir ve sendikal haklarımıza müdahale amacı gütmektedir. Cumhurbaşkanına, hükümete yaranmak adına panolarımıza müdahale edilmesi uluslararası sözleşmelere, anayasaya, yasalara ve başbakanlık genelgelerine aykırıdır.
Afişe dair herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından “yasaklama” kararı verilmesi vahim bir durumdur.
AKP’nin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki kadrolaşma hevesinin nedenini gözler önüne sermesi ve geldiği nokta açısından ibretlik bir durumdur.
Bu yasakçı ve tarafgir tutumu kınıyor, afişimize müdahalenin derhal durdurulmasını istiyoruz. İlgililer hakkında hukuki girişimde bulunacak, bu keyfiliğin hesabını soracağız. Ayrıca toplatma kararı verilen afişi sitemizden yayınlıyoruz. Sendika şubelerimiz dayanışma amacıyla sitemizden alıp işyeri panolarına asabilecektir.
Yürütme Kurulu