BİZ SÖZLÜ SINAVI KALDIRIN DEDİK’

309

Biz Sözlü Sınavı Kaldırın Dedik, Onlar Yazılı Sınavı Kaldırdı!


93px; RENKLİ FİŞLEMEDEN SONRA, YAZILI SINAVA NE GEREK VAR!
AKP iktidarında yapılan tüm sınavlar ya tartışmalı ya da şaibeli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl denetim elamanı alımı sınavlarında, sınava başvuranlarla ilgili fişlemelerle gündeme gelen Maliye Bakanlığı, bu defa da sınav yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle yazılı sınavı tamamen kaldırdı.
Geçtiğimiz yıl yapılan denetim elemanı sınavına başvuranların kırmızı, mavi ve yeşil renklerle kodlandığı kamuoyuna yansımış ve sınava başvuranlar tarafından bu durum yargıya taşınmıştı. Aleviler, Gezi eylemine destek verenler ve cemaat üyeleri kırmızı listeye, hiçbir siyasi görüşe yakın olmayanlar yeşil listeye, AKP’ye yakın olanlar ise mavi listeye eklenmişlerdi.
BüRO EMEKçİLERİ SENDİKASI OLARAK HER ZAMAN SINAVLARIN ADİL OLMASINI SAVUNDUK!
Kamuya gerek dışarıdan personel alımlarında, gerekse kurum içi yükselme sınavlarında yapılacak sınavların adil olmasını, hiçbir objektif kritere dayanmayan sözlü sınavların ise kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz. Sözlü sınavların kaldırılması ile ilgili kazandığımız davalara rağmen birçok kamu kurumu sözlü sınavlarda ısrarını sürdürmüş, bunun sonucu olarak da kamuda ciddi bir AKP kadrolaşması ortaya çıkmıştır.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BU KADARINA DA PES DEDİRTMİŞTİR
Binlerce işsiz üniversite mezunu gencimizin işe girme umudu ile hazırlandığı Gelir Uzmanlığı sınavında yazılı sınavı kaldıran Gelir İdaresi Başkanlığı, yalnızca sözlü sınavla gelir uzmanı alma konusunda yönetmelik değişikliğine giderek bu kadarına pes dedirtmiş bulunmaktadır.
Yapılacak sözlü sınavlarda adayların muhakeme gücü, bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade etme yeteneği, genel ve fiziki görünümü ile davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, yetenek ve kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi tartışmalı ve objektif bir kritere dayanmayan değerlendirmeler üzerinden puanlama yapılacağı ifade edilmektedir.
Bu, hukuksuz bir düzenleme olmakla birlikte, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda AKP kadrolaşmasını hızlandıracaktır. Sendikamızca ilgili yönetmelikle ilgili yürütmenin durdurulmasını da içeren iptal davası hazırlıklarına başlanılmış olup, önümüzdeki günlerde bu hukuksuzluğa ilişkin dava açılacaktır.
GENçLERİMİZİN UMUTLARIYLA OYNANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

MERKEZ YÖNETİM KURULU