GÖÇ İDARESİ VE GERİ GÖNDERME MERKEZLERİNDE ADALET İSTİYORUZ!

117

Göç İdaresi ve Geri Gönderme Merkezlerinde Adalet İstiyoruz!

Bugün Genel Merkezimizde ve Şubelerimiz tarafından düzenlenen basın toplantılarında, Göç İdaresi ve Geri Göndermede Merkezlerinde yaşanan adaletsizliğe dikkat çekerek taleplerimizi kamuoyuyla paylaştık.

Antalya, Bursa ve İzmir Şubelerimiz şube binalarında, Mersin Şubemiz ise Göç İdaresi Müdürlüğü önünde açıklama yaptılar. Genel Merkezimizde yapılan açıklama Genel Sekreterimiz Sedat Suna tarafından okundu.

Açıklama ve fotoğraflar aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA

KARİYER LİYAKAT ANAYASAL HAKTIR!

GÖÇ İDARESİ VE GERİ GÖNDERME MERKEZLERİNDE ADALET İSTİYORUZ!

Ülkemizde demokratik ve anayasal haklar giderek yok sayılmakta, emekçilerin özlük ve mali haklarına yapılan saldırılar gün geçtikçe artmaktadır.

Kamu kurumlarının adeta bir kanunsuz kasaba gibi yönetildiği; liyakatin, halka hizmete dayalı bir görev bilincinin yerini torpilin ve menfaatçiliğin aldığı, kuralsızlığın kanun olduğu, hukukun anayasanın ortadan kaldırıldığı bir ahlaki çürüme süreci yaşamaktayız. Anayasa ile güvence altına alınmış eşit, liyakat esasına dayalı bir kariyer hakkı hiçe sayılmış; mülakat ve kuralsız atamalarla, vekâlete dayalı bir idarecilik anlayışıyla hukukun değil siyasetçinin emrinde bir idareci profili yaratılmıştır.

Bu hukuksuzluğun, Anayasa tanımazlığın en çok ve en ağır bir şekilde yaşandığı kurum Göç İdaresi Başkanlığı ve bağlı Geri Gönderme Merkezleridir. 11 yıldır var olan bir kurumda anayasal bir hak olan; eşit, liyakate dayalı bir kariyer hakkı ortadan kaldırılmıştır. 11 yıl önce göreve genç yaşlarında başlayan Göç İdaresi ve Geri Gönderme Merkezi emekçileri orta yaşlarına gelmiş, ancak 11 yıldır Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı açılmamış, kariyer hakları gasp edilmiştir.

İhtiyacı karşılamayan bu yönetmelikte bile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav hakkı tanınmaktadır. Ancak Göç İdaresi Başkanlığı kendi yönetmeliğine uymamakta, vekil olan ve her an görevden alınma korkusuyla yaşayan idarecilerle kurum kanunsuz bir şekilde yönetilmektedir. Ve istenen de tam olarak bu kanunsuzluk hali ve hukuka değil siyasete tabi bu idarecilerdir.

Uygulanan politikaların neticesinde, yıllardır büyük bir göç sorunu yaşayan ülkemizde Göç İdaresi ve GGM’ler ülkemizin güvenliğini sağlayan asli kurumlar haline gelmiştir. Yaşanan insani krizin ortasında büyük bir özveriyle çalışan emekçilere mesleki hayatlarında hiçbir kariyer şansı tanınmaması, çoğunluğu genç olan Göç İdaresi ve GGM emekçilerinde çalışma hayatında geleceksizlik, amaçsızlık ortaya çıkarmakta ve sarf edilen emeklerin boşa olduğu inancını yaratmaktadır.

Göç İdaresi Başkanlığı’nda Kariyer Hakkının Gasp Edilmesine Son Verilsin!

Büro Emekçileri Sendikası olarak; Göç İdaresi Başkanlığını Anayasaya, yasalara ve kendi yönetmeliğine uygun davranarak bu gaspa son vermeye, ivedilikle Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açmaya çağırıyoruz. Bu gaspa karşı bir mücadele programıyla, her Göç İdaresi Müdürlüğü ve her GGM’de, işyeri işyeri eylemlerimizle sesimizi yükselteceğimizi ilan ediyoruz!