KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

253

Kamunun Tasfiyesine Hayır! Kazanılmış Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz!

15 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ!

Genel Merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısında; iktidarın açıklamış olduğu Kamuda Tasarruf adı altında kazanımlarımızı ortadan kaldıran programa karşı ve başta mülakatın kaldırılması olmak üzere, yol, ücretsiz yemek ve diğer taleplerimiz için 15 Mayıs’ta işyerleri önlerinde yapacağımız eylem ve etkinliklere, başta kamu emekçileri ve kamu emeklileri olmak üzere tüm halkımızı davet ettik.

KAMUNUN TASFİYESİNE HAYIR! KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Değerli Basın Emekçileri;

İktidarları boyunca uyguladıkları ekonomi politikalarıyla kamu kaynaklarını yağma eden  ve yandaşlarına servet olarak aktaranlar, sebebi oldukları ekonomik krizin faturasını; başta biz kamu emekçileri, kamu emeklileri ve toplumun dar gelirlilerine fatura etmek üzere bir kez daha kamuda tasarruf adı altında kırıntı halinde kalan kazanımlarımıza el koymak için, işe yarayacağına  kendilerinin bile inanmadığı 2028 yılında yapılacak genel seçimlere ayarlı bir ekonomik program açıklayarak, dillerinin altındaki baklayı çıkardılar.

Değerli Basın Emekçileri;

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamak için seçimlerin geçmesini beklediği sözde “kamu tasarruf ve verimlilik paketi” ekonomik krizin bedelinin emekçilere ve yoksul halka fatura eden bir saldırı paketidir.

İktidarın açıkladığı sözde ekonomik tasarruf paketiyle;

  • Bir yandan emekçilerin kazanılmış hakları gasledilmek istenirken öte yandan halkın nitelikli, parasız kamusal hizmet alma hakkının tasfiyesi planlanmaktadır.
  • İktidarları boyunca bizlerden topladıkları vergileri, kamu işletmelerinin haraç mezat özelleştirilmesinden elde ettikleri gelirleri ve borç olarak aldıkları yabancı kaynakları “yandaşlarına ucuz sermaye” olarak aktaranlar har vurup harman savuranlar mali disiplinden bahsediyorlar.
  • Hasta garantili şehir hastanelerine, geçiş garantili tünel, yol ve köprü ihalelerine kur farkı ödeyenler bugün kamu mali disiplininden tasarruftan bahsediyor.
  • Üretim ekonomisinden uzak; kendine yeterliliği olan bir tarım ekonomisi inşa etmek yerine, saman dahil “yapılan eleştirilere, paramız var ki alıyoruz diyerek” her türlü tarımsal ürünü dışarıdan tedarik edenler, bugün kamu tasarrufundan, enflasyonu düşürmek için fiyat istikrarından bahsediyorlar,
  • Kamunun yarattığı istihdam olanaklarını liyakatten uzak, mülakat adı altında yapılan sınavlarla emek hırsızlığına dönüştürerek yandaşlarına peşkeş çekerek dolduran iktidar, açıkladığı sözde tasarruf programıyla 3 yıl boyunca emekli olan personelden fazla personel alınmaz diyerek kamuda kuralsız ve esnek çalışmanın önünü açmakta, kamu emekçilerinin mücadelesiyle kazandığı servis, yol, yemek hakkını gaspından bahsediyor.

Kendi lükslerinden konforlarından bir dirhem vazgeçmeyenler; biz emekçilere, emeklilere ve yoksullara soframızda ki tabakları küçültmemizi, aşımızdan ekmeğimizden vazgeçmememizi bekliyorlar.

Bir kez daha ifade ediyoruz, sizin iktidarınız boyunca biz emekçilerin sofrasındaki ekmek sürekli küçüldü.

Artık Yeter!

Mülakatı kaldırılıp liyakattin yeniden tesis edilmesi ile kamu kaynaklarını yandaşlara peşkeş çeken idarecilerden kurtulmak en gerçekçi kamu tasarrufu olacaktır.

İktidarı uyarıyoruz; uyguladığınız ekonomi politikalarıyla zengin ettiğiniz, Kamu özel işbirliği projeleri adı altında yaptırdığınız işler sonucunda zenin ettiğiniz, döviz garantili yol, köprü, hastanene yapanlar, yolcu garantili hava limanı yapanlar, kur korumalı mevdaat    tasarrufu da onlardan yapın, biz emekçilerden, emeklilerden ve yoksul halktan değil.

Tüm Kamu Emekçilerine ve Emeklilerine çağrımızdır:

  • Kazanılmış haklarımızı savunmak için,
  • Kamunun tasfiyesine dur demek için,
  • Krizin bedelini uyguladığınız ekonomik politikalar sonucunda zengin edilenlerin ödemesi için,
  • İş güvencemize, geleceğimize sahip çıkmak için,
  • Esnek kuralsız çalışmaya karşı,
  • Bizlere iktidar zoruyla dayatılan sözde tasarruf tedbirlerine karşı 15 Mayıs’ta işyerlerimizin önünde yapacağımız basın açıklamalarına destek vermeye çağırıyoruz.

İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız!
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!
Yaşasın BES!
Yaşasın KESK!