6 ŞUBAT: YASIMIZ DA, ACIMIZ DA ÖFKEMİZ DE DİNMEDİ!

159

6 Şubat: Yasımız da, acımız da, öfkemiz de dinmedi!

Bir yıldır adeta yüreğimize saplanan onlarca kara saplı bıçakla yaşıyoruz. Aradan bir yıl geçse de ne yasımız bitti, ne acımız. Ne de öfkemiz dindi.

Enkaz altında insanlar çaresizken olmayan Devletin, halkın yardım seline nasıl barikat olduğunu unutmuyoruz. En acil döneminde halkın yanında olmayan Devlet depremi fırsata dönüştürmeyi de başardı. Siyasi iktidar tarafından depremden sonra Milli Dayanışma Paketi çıkarıldı, Halktan alınan KDV, ÖTV. Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi vergiler fahiş oranda artırıldı, yetmedi 2023 Temmuz’unda 762 milyar lirası depremle ilgili harcamalara ayrılmak üzere 1 Trilyon 120 Milyarlık ek bütçe yapıldı. Ancak, toplanan yardımlar ve vergiler depremzedelere ulaşmadığı gibi halkın mallarını rantçılara peşkeşin önünü açan rezerv alan uygulamaları ile bölge halkı ikinci bir yıkımı daha kamu eliyle sürüklendi.

Kısacası ardan geçen bir yıla rağmen, milyonlar sizden Anayasasında sosyal hukuk devleti yazan bir ülkenin yurttaşları olarak en temel haklarını istiyor.

Depremzedelere Yardımda Ayrımcılığı Kabul Etmiyoruz!

Halen vatandaşlarımızın duyarlılığı, yardımseverliği suistimal edilmekte, deprem vergileri yerine uluşmamaktadır. Kamu, görevini yerine getirmelidir. Ve görevini yerine getirirken de Cumhurbaşkanının ifade ettiği “eğer bizden yanaysanız yardım alırsınız. Bizden değilseniz aciz kalırsınız” anlayışı ile ayrımcı tutum sergilememelidir. Çağrımız, halktan toplanan vergilerin, yardımların acilen deprem bölgesine ulaştırılması, rezerv alan uygulamasının iptal edilmesi ve tüm kamusal hizmetlerin ayrımsız olarak ulaştırılmasının sağlanmasıdır.

Depremzede kardeşlerimizle 6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren dayanışmamızı büyütmeye, acılarımızı paylaşmaya, yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz.

BES olarak 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı özlemle anıyor, yakınlarını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz.