GAZİANTEP ŞUBEMİZ SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE SGK EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI İSTEDİ: TALEPLERİMİZ KARŞILANANA KADAR MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

288

Gaziantep Şubemiz, 27 Nisan 2023 Perşembe günü SGK İl Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında SGK Emekçilerinin sorun ve taleplerini bir kez daha kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamaya, 1 Mayıs hazırlıkları ve örgütlenme çalışmaları için Gaziantep’te bulunan Genel Başkanımız Bahadır Berdicioğlu’da katıldı.

Genel Başkanımız burada yaptığı açıklamada; İki ayı aşkın süredir alanlarda, iş yerlerimizin önünde alkışlı eylemler, açıklamalar yapıyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kamu kurumları içinde en az maaşı aldığımızı, gittikçe yoksullaştığımızı, evimizin kirasını ödeyemez hale geldiğimizi, çocuklarımızı okutmakta zorlandığımızı kısacası geçinemediğimizi anlatıyor ve kalıcı çözümler istediğimizi söylüyoruz. Biz sizden 2-3 ayla sınırlı fazla mesai uygulaması başlatın da ekonomik sorunlarımız çözülsün mü dedik. Zaten fazla mesaiye kalacak personel sayısını sınırlandırmışsınız, herkes de yararlanamıyor. Biz kalıcı çözüm istiyoruz.

Taleplerimizi Bir Kez Daha Tekrarlayalım; Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz. Sosyal güvenlik kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesini istiyoruz. Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan başta SGK çalışanları olmak üzere büro emekçilerine 3600 ek gösterge istiyoruz. Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz. Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz. Ulufe değil hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Taleplerimiz karşılanana kadar eylemlerimiz devam edecek!