GENEL BAŞKANIMIZ BAHADIR BERDİCİOĞLU, SGK EMEKÇİLERİNİN SORUN VE TALEPLERİMİZE İLİŞKİN CHP MİLLETVEKİLİ SAYIN YILDIRIM KAYA İLE GÖRÜŞTÜ.

341

Genel Başkanımız Bahadır Berdicioğlu, SGK Emekçilerinin yaşadıkları sorunları ve karşılanmayan taleplerini iletmek üzere TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, CHP Ankara Milletvekili Sayın Yıldırım KAYA ile görüştü.

7 Nisan 2023 Cuma günü yapılan görüşmede;

Genel Başkanımız, SGK Emekçilerinin yaşadıkları sorunlara değinerek, “2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerin geriye dönük ödenmesi, ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesi, 3600 ek gösterge verilmesi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesi, sosyal güvenlik tazminatının ödenmesi ve ücretsiz yemek ve yol hizmetinin verilmesi” taleplerimizi Sayın Yıldırım KAYA’ya iletti.

Sayın Yıldırım KAYA ise; Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışanların hak kayıplarının giderilmesi için TBMM aracılığa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir soru önergesi verdiklerini ancak şu ana kadar bir yanıt gelmediğini belirterek, sorunu çözeceklerini ifade etti.