KAPALI KAPILAR ARKASINDA %5+%7 ZAMMA İMZA ATAN YANDAŞ SENDİKA, SGK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİNE SAHİP ÇIKAMAZ!

455

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2009 yılından bu yana her yıl 16 Mayısı kapsayan hafta “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Haftanın amacı sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olarak ifade edilse de haftaya ilişkin kurum tarafından yürütülen faaliyetler göstermelik olmaktan öte gitmemektedir.

Sağlık ve sosyal güvenlik siteminin her geçen gün piyasaya açıldığı, emekliliğin özellikle 01.10.2008 sonrasında çalışma hayatına girenler için fiilen ortadan kaldırıldığı bir süreçte, bırakın sosyal güvenlik haftası kutlamayı sosyal güvenlikten bahsetmek bile gerçekçi değildir.

Sosyal güvenlik haftasına ilişkin kurum tarafından yürütülen faaliyetlere mesafeli duran sendikamız, haftayı alternatif etkinliklerle gerek ülkemizdeki sağlık ve sosyal güvenlik sitemine ilişkin değerlendirmelerimizi gerekse de SGK emekçilerinin sorun ve taleplerini kamuoyu ile paylaşıldığı bir platform olarak değerlendirmektedir.

Bu kapsamda da her yıl alternatif sosyal güvenlik haftası kutlama etkinlikleri düzenliyoruz. Bu yıl da hafta kapsamında kamusal emeklilik ve emeklilikte yaşanan hak kayıpları ile kamusal sağlık ve sağlığın piyasalaştırılması konularında panel/söyleşi, sosyal medya etkinlikleri ile 18 Mayıs Çarşamba günü örgütlü olduğumuz her yerde sosyal güvenlik il müdürlükleri önünde basın açıklamaları düzenliyoruz.

Bu yıl yandaş sendikanın da sosyal güvenlik haftası kapsamında kimi etkinlikler düzenleyeceğini duyduk. 5510 sayılı Yasa yürürlüğe girerken yaptığımız tüm itirazlarda karşımıza çıkıp düzenlemeyi ve hükümeti can siperane savunan, 666 sayılı KHK ile SGK Emekçilerinin uğradığı hak kayıplarına ses çıkarmayan, iktidarla el ele verip hazırladıkları ve karşılıklı imza altına aldıkları toplu sözleşmelerle bizleri, emekliyi, tüm halkı açlıkla ve yoksullukla baş başa bırakan yandaşların göstermelik eylem ve etkinlikler sadece Sosyal Güvenlik Çalışanlarını kapsaması, bu kurum çalışanları dışında kalan ve sosyal güvenlik politikalarının mağduru olan Büro Emekçilerini kapsamaması yapılan işin ciddiyetten uzak olduğu göstermektedir.

Yaşadığımız hiper enflasyon döneminde 2022 yılı için %5+%7’lik zamma imza atan, bunu da büyük bir başarıymış gibi pişkin pişkin anlatanlardan, ne SGK Emekçisi adına kazanıma dönüşecek bir iş yapmaları, ne de 3600 ek gösterge düzenlemesinde taraf olmaları beklenemez.

Tüm SGK Emekçilerini, 18 Mayıs’ta tüm illerde yapacağımız eyleme katılmaya, taleplerimize birlikte sahip çıkmaya, omuz omuza yan yana durmaya davet ediyoruz.