MEMUR-SEN YARGI EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI KORUYAMAZ!

592

Toplu Sözleşme İle Yargı Emekçileri Arasındaki Eşitsizlik Derinleşti!

Sendikamız tarafından 04.02.2022 tarihinde Adalet Bakanlığı’na yazdığımız yazıda; toplu sözleşmeden kaynaklı ek ödeme ve tazminatlarda yapılan artırmaların bu ek ödemelerden ve tazminatlardan yararlanmayan (4/B’li personel, teknisyen, tekniker, sosyal çalışmacı, pedagog vb.) Yargı Emekçilerine de verilerek adaletsizliğin giderilmesi, tüm Yargı Emekçilerine ücretsiz yemek hizmeti verilmesi, Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki Yargı Emekçilerine verilen yol ücretinin ayrım gözetilmeksizin tüm Yargı Emekçilerine verilmesi talep edilmişti.

Ayrıca; belirtilen taleplerimize ilişkin dava açılmış olup, konuya ilişkin haberimizi “MEMUR-SEN’İN TİS MASASINDA UNUTTUĞU YARGI EMEKÇİLERİNİN YEMEK, ULAŞIM, ÖZEL HİZMET TAZMİNATI VB. TALEPLERİ İÇİN DAVA AÇTIK!” başlığıyla 13 Nisan 2022 tarihinde web sitemizin ‘HUKUK’ bölümünden duyurmuştuk.

04.02.2022 tarihli yazımıza Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 19.04.2022 tarihinde Sendikamıza cevaben yazdığı yazıda;

“… 2021 yılında imzalanan “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme”de Bakanlığımız personelini de ilgilendiren bir kısım konular hüküm altına alınmıştır…” ifadeleri yer almaktadır.

Memur-Sen’in imzaladığı 2022-2023 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin Yargı Emekçilerini ne kadar gözettiğini bir kez daha kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Adalet Bakanlığı’nın yazısı için tıklayınız…